Ο Ερσίν Τατάρ προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις μετά τις δηλώσεις του Φουάτ Οκτάι που είπε ότι η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571. Αναλυτικότερα, ο Τατάρ ανέφερε ότι μαζί με την Τουρκία αυτό που επιθυμούν είναι η κυριαρχία στο Αιγαίο μέχρι και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η αναφορά στη «Γαλάζια Πατρίδα»

«Στον αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στα γαλάζια νερά, όπως και στις έρευνες υδρογονανθράκων. Για την κυριαρχία μας από το Αιγαίο μέχρι και τον κόλπο της Αλεξάνδρειας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στους αιθέρες, όταν τα δούμε όλα αυτά μαζί με την Τουρκία, καταλαβαίνουμε ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο είναι σημαντική για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Όπως και η ΤΔΒΚ είναι σημαντική για την ασφάλεια της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι είχε δηλώσει ο Οκτάι

Ανάμεσα σε άλλα, ο Οκτάι απευθυνόμενος, με προκλητικό τόνο, σε Αθήνα και Λευκωσία, είχε δηλώσει ότι «σήμερα, επειδή προσπαθούν να πουν μερικά πράγματα, να καταλάβουν ποιοι είναι η μειoνότητα και ποιοι οι εισβολείς. Να τους το θυμίσουμε στους Έλληνες, στους Ελληνοκύπριους και σε όλο τον κόσμο».