Μία βόλτα στο βουνό κατέληξε… σε θρίλερ -με αίσιο, ευτυχώς, τέλος- για νεαρό ζευγάρι Άγγλων τουριστών στα Καμένα Βούρλα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr, οι δύο τουρίστες χάθηκαν  στα μονοπάτια της Κνημίδας, πάνω από τα Καμένα Βούρλα, αφού αποπροσανατολίστηκαν, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσουν μέσω του «112» για βοήθεια.

Το χρονικό της αναζήτησης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη επικοινωνία έγινε γύρω στις 17:30 και μέσω του αριθμού εκτάκτου ανάγκης, ξεκίνησε η αναζήτηση του στίγματος.

Αρχικά το ζευγάρι δεν ενημέρωσε ότι κινήθηκε χωρίς αυτοκίνητο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί από το ΑΤ Καμένων Βούρλων και οι Πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου και την 7η ΕΜΑΚ που έφτασαν στο σημείο για τις έρευνες, να ψάχνουν τα μονοπάτια που προσεγγίζονται με όχημα.

Στη συνέχεια κινήθηκαν πάνω από τα μονοπάτια που ξεκινούν στο ύψος του σχολείου Καμένων Βούρλων με τη βοήθεια και κατοίκου που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, καθώς και του προέδρου της Κοινότητας Δημήτρη Καραμανώλη.

Στις 19:51 οι τουρίστες ειδοποίησαν ότι είδαν για πρώτη φορά φώτα από τους διασώστες, ενώ λίγο μετά τις 20:30 οι φωνές τους άρχισαν να τους καθοδηγούν προς το μέρος τους.

Για τον εντοπισμό τους, βοήθησαν τόσο τα συστήματα εντοπισμού και η επικοινωνία με το κέντρο βοήθειας, όσο και ο εθελοντής που ήξερε καλά τα μονοπάτια για να οδηγήσει σωστά τους διασώστες.

Γύρω στις 21:15 ενημερώθηκε το Κέντρο της Πυροσβεστικής ότι οι τουρίστες εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους και επιστρέφουν με ασφάλεια στα Καμένα Βούρλα.