Ραγδαίες εξελίξεις και απρόσμενα γεγονότα έρχονται να ταράξουν, και πάλι, τους ήρωες της μεγάλης παραγωγής του MEGA Η Γη της Ελιάς.

 

Επεισόδια 41+42 (Δευτέρα 11 Οκτωβρίου)

Ο αστυνόμος Κουράκος ανακρίνει τον Νικόλα κι εκείνος του εξομολογείται ότι διατηρούσε σχέση με τη Στέλλα, ενώ υποπτευόταν πως το παιδί που κουβαλούσε στην κοιλιά της ήταν δικό του. Παράλληλα, ο Στάθης κι ο Στέφανος αφήνονται ελεύθεροι κι απαλλάσσονται των κατηγοριών. Ο Κωνσταντίνος χρίζει τον Δημήτρη δεξί του χέρι κι εκείνος δεν αργεί να αναλάβει δράση. Διατάσσει τη δολοφονία της Φρόσως Αργυρέα, αλλά το κάνει να φανεί σαν ανακοπή καρδιάς. Τα νέα του θανάτου της συγκλονίζουν τον Λυκούργο. Συντετριμμένη, όμως, είναι και η Χάιδω, που μαθαίνει για τoν ανέντιμο βίο της κόρης της. Ο Ισίδωρος εκμυστηρεύεται στον Κωνσταντίνο το ένοχο παρελθόν του και την πιθανότητα να είναι κόρη του η Αντιγόνη. Η Μαργαρίτα προβληματίζεται από τη συμπεριφορά του Αλέξη και την άρνησή του να της γνωρίσει τη νέα του κοπέλα. Η Άννα αποφασίζει να το φτάσει στα άκρα κι εξομολογείται στην Αθηνά πως είναι έγκυος στο παιδί του Δημήτρη.

Η Αρεόπολη συγκλονίζεται από την ανάμειξη του Νικόλα στον φόνο της Στέλλας Στεφανέα. Η Χάιδω αμφιβάλλει για το αν τελικά οι Καπερνάροι ευθύνονται για το διπλό φονικό, από την άλλη, όμως, δεν αποκλείει να όπλισαν αυτοί το χέρι του Βαφέα και του Νικόλα.

Ο Στάθης προτείνει στον Στέφανο να ξεχάσει τη Μυρτάλη. Την ίδια ώρα, η Μυρτάλη εξακολουθεί να περνά δύσκολες ώρες στα χέρια του απαγωγέα της, που έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο και την υπομονή του. Η Βασιλική συμβουλεύει την Άννα να αφήσει στην άκρη την εμμονή της με τον Δημήτρη, αλλά εκείνη πιάνει την Αθηνά και της λέει για τον δήθεν ξυλοδαρμό από τον γιο της. Μια απρόσμενη συνάντηση οδηγεί τον Ισίδωρο στο συμπέρασμα πως η Ιουλία του λέει ψέματα τον τελευταίο καιρό.

Επεισόδια 43+44 (Τρίτη 12 Οκτωβρίου)

Ο Ισίδωρος, που ξέρει πια την αλήθεια, απαιτεί από την Ιουλία να του πει την αλήθεια. Εκείνη αναγκάζεται να του πει ένα ακόμη ψέμα, αφού δεν μπορεί με τίποτα να του ομολογήσει την κρυφή της σχέση με τον Στάθη. Λίγο αργότερα, ο Στάθης μιλάει με την Ιουλία στο τηλέφωνο κι εκείνη τη στιγμή μπαίνει η Αρετή στο δωμάτιο και τον ακούει.

Ο Νικόλας παρουσιάζεται σε Εισαγγελέα και Ανακριτή, κρίνεται προφυλακιστέος και οδηγείται στις φυλακές του Ναυπλίου. Η Μυρτάλη στέλνει, κρυφά, μήνυμα στη Μαρίνα λέγοντάς της να πάει στην αστυνομία. Δυστυχώς, όμως, ο άντρας που την κρατάει το βλέπει και απειλεί ότι θα την σκοτώσει.

Η προφυλάκιση του Νικόλα αλλάζει τις ισορροπίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του φονικού του Πέτρου και της Στέλλας Στεφανέα, παρότι η Χάιδω εξακολουθεί να πιστεύει ακόμα πως για όλα ευθύνεται ο Στάθης. Ο Ισίδωρος περνά ώρες αγωνίας, πιστεύοντας όλο και πιο πολύ ότι η Αντιγόνη είναι κόρη του. Παράλληλα, ο Μάνος αποφασισμένος να απαλλαγεί από τα «πρέπει» που του επιβάλλει ο πατέρας του, πατάει πόδι και διανυκτερεύει, ανοιχτά πλέον, στο σπίτι της Μαρίνας. Ο Ισίδωρος, δεν θα διστάσει να την επισκεφθεί στο ανθοπωλείο και να έρθει σε σύγκρουση μαζί της. Ο Λυκούργος εξομολογείται τις υποψίες του για τους θανάτους των ηλικιωμένων στον αστυνόμο Κουράκο κι εκείνος δεσμεύεται να ξεκινήσει έρευνα. Αργότερα, ο Λυκούργος συναντά στο νεκροταφείο ένα άτομο που θα ήθελε να ξεχάσει, για πάντα, ότι υπήρξε στη ζωή του.

Επεισόδιο 45 (Τετάρτη 13 Οκτωβρίου)

Η Μαργαρίτα παρακολουθεί τον Αλέξη, αφού το ένστικτό της την προειδοποιεί πως κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει. Ο Λυκούργος λαμβάνει e-mail με τη φωτογραφία του Ιάκωβου Βρεττάκου, στοιχείο που του δίνει κουράγιο στην προσπάθειά του να βρει τον εξαφανισμένο αδελφό των Βρεττάκων. Στο μεταξύ, όλοι απορούν για το πού έχει εξαφανιστεί η Μυρτάλη, ειδικά τώρα που πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη για τη διαθήκη.

Ο Στέφανος της στέλνει μήνυμα και της ζητά να τα ξαναβρούν, αλλά η απάντηση που παίρνει είναι απογοητευτική. Ο Στάθης λέει στην Αρετή ότι πηγαίνει στην Καλαμάτα για να συναντήσει έναν πελάτη, ενώ, στην πραγματικότητα, συναντά την Ιουλία σ’ ένα απομακρυσμένο σημείο της Μάνης. Όταν γυρίσει στο σπίτι του, θα τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη, αφού η Αρετή έχει ανακαλύψει το ψέμα του.

Επεισόδιο 46 (Πέμπτη 14 Οκτωβρίου)

Η Αρετή αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο Στάθης την απατάει. Η Χάιδω συμβουλεύει τον Λυκούργο να μη δώσει δεύτερη ευκαιρία στη Μέλπω, ενώ βασανίζεται από την εξομολόγηση του Νικόλα κι αναρωτιέται για την αθωότητά του. Η Αναστασία παραδίδει το κλειδί του Ιπποκράτη στον Ισίδωρο, υποψιαζόμενη ότι πρόκειται για κλειδί θυρίδας.

Ο Δημήτρης ενδίδει στον εκβιασμό της Άννας και της δίνει 100.000 ευρώ για να απαλλαγεί από το μωρό που περιμένει.

 

 

 

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου
Σενάριο: Βάνα Δημητρίου
Παίζουν: Αφροδίτη Λιάντου, Liam Ireland και ο Νίκος Γαλανός
Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πηλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Μανώλης Κλωνάρης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Σπύρος Νικολαΐδης, Ήβη Νικολαΐδου, Θοδωρής Μπουρδέκας, Ιζαμπέλλα Φούλοπ
Guest: Μαρία Φιλίππου
Και οι:
Στέλα Φυρογένη
Στέφανος Κυριακίδης
Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου
Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης
Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου
Guest star, Μάρω Κοντού
Εκτέλεση Παραγωγής: MAKE IT PRODUCTIONS
Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA 2021
«Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ»
ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ, ΣΤΙΣ 21:00
 
#GiTisElias