Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11:30 στο Εφετείο, απαντούν οι εκπαιδευτικοί στη διαδικασία της αξιολόγησης όπως αυτή προωθείται από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

Σήμερα εκδικάζεται η έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών, ενώ την Παρασκευή παράνομη κρίθηκε και η αντίστοιχη απεργία – αποχή που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ.

Στα πλαίσια στήριξης των εκπαιδευτικών η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο τομέα στο Λεκανοπέδιο από 11:30πμ έως λήξη ωραρίου.

Απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στις 11.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, καθώς και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τη Δευτέρα σε αποχή από τα σχολεία και το Webex και σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και η  Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

«Μετά την επίδοση της σημερινής κλήτευσης 7-10-21 στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., για την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η Υπ. Παιδείας ώστε να γίνει άμεσα εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση, αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις, που συνοδεύονται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών.

Η μακρόχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μέσα από τους οργανωμένους αγώνες του κλάδου ΔΕΝ υποτάσσεται- ΔΕ λυγίζει.

Τη Δευτέρα 11-10, ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργίας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, επιλέγει η Υπ. Παιδείας να οδηγήσει, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, την εκπαίδευση στα δικαστήρια.

Η μαζική καθολική συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια της Δευτέρας θα είναι η απάντησή μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με γονείς και μαθητές, να γεμίσουν τους δρόμους και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα αξιοπρέπειας για το μέλλον των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας».

ΟΛΜΕ: Θέμα τιμής η μαζική συμμετοχή στην απεργία

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Δευτέρας, ενάντια στην αξιολόγηση, καλεί η ΟΛΜΕ, με αφορμή την κλήτευση για εκδίκαση της έφεσης για την απεργία-αποχή.

«Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης», σημειώνει η Ομοσπονδία των καθηγητών.

ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην απεργία

Η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διευκρινίζει ότι η 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών σήμερα,Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά και ότι «καμιά σχέση δεν έχει αυτή η απεργία με την αγωγή της κ. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ, που έχει ήδη εκδικαστεί και αφορούσε στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση».

«Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της Δευτέρας και στα συλλαλητήρια», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.