Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (30/9, 19:45) θα αντιμετωπίσει τη Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με τον Ονιεκούρου να επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος.

Ο νιγηριανός μεσοεπιθετικός γνωρίζει πολύ καλά την προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών, καθώς στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στη Γαλατάσαραϊ, έχοντας μάλιστα περάσει τρεις φορές από την «Τσι μπομ».

Αρχικά αγωνίστηκε στο σύλλογο της γειτονικής χώρας από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019 ως δανεικός από την Έβερτον και στη συνέχεια δύο φορές ως δανεικός από τη Μονακό.

Έπαιξε στην τούρκικη ομάδα από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του ίδιους έτους και από τον Ιανουάριο του 2021 έως το περασμένο καλοκαίρι.

Συνολικά, με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ έπαιξε σε 71 ματς, έχοντας 22 γκολ και 12 ασίστ σε 5.165 λεπτά συμμετοχής.

Ο Χένρι Ονιεκούρου ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του, και μάλιστα στα ντέρμπι με τη Φενερμπαχτσέ έκανε πάντα σπουδαίες εμφανίσεις.

Ο Αφρικανός έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές τη Φενερμπαχτσέ ως παίκτης της Γαλατά, έχοντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Σε αυτά τα τέσσερα ματς είχε δύο γκολ και μία ασίστ, με τον «ερυθρόλευκο» μεσοεπιθετικό να επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος, έχοντας ως στόχο να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να περάσει νικηφόρα από μια πολύ δύσκολη έδρα.

Τη σεζόν 2018/2019, στο πρώτο του πέρασμα από τη Γαλατάσαραϊ, ο Χένρι Ονιεκούρου αντιμετώπισε δύο φορές τη Φενερμπαχτσέ, με απολογισμό δύο ισοπαλίες. Εντός έδρας με 2-2 και εκτός με 1-1, σε ένα ματς όπου πέτυχε το μοναδικό γκολ που σκόραρε η «Τσι μπομ».

Την επόμενη σεζόν ο Νιγηριανός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι της Γαλατάσαραϊ με τη Φενερμπαχτσέ για την 23η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος, με τον Χένρι Ονιεκούρου να πετυχαίνει ένα γκολ και να έχει μία ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 3-1. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της «Τσι μπομ» στην έδρα της μισητής αντιπάλου της έπειτα από δύο δεκαετίες.

Πέρσι ο Νιγηριανός έπαιξε στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Φενερμπαχτσέ. Ο Ονιεκούρου ξεκίνησε βασικός και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο 77 λεπτά, βοηθώντας τη Γαλατάσαραϊ να πάρει τη νίκη με 1-0. Ο 24χρονος έχει κάνει… πελάτισσά του την Φενέρ, με τον Αφρικανό να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ξανά την τούρκικη ομάδα, αυτήν τη φορά ως παίκτης του Ολυμπιακού.