Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (30/9, 19:45) τη Φενέρμπαχτσε για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι έχουν μια δύσκολη αποστολή στην Πόλη και ψάχνουν βαθμό ή βαθμούς για να πάρουν κεφάλι στον όμιλο, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει και έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο», αφού για πρώτη φορά φέτος θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του (πλην φυσικά του Κώστα Φορτούνη, που έχει υποστεί ρήξη χιαστού και είναι σε στάδιο αποθεραπείας).

Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά τη νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη έχει το μυαλό του αποκλειστικά στη Φενέρ και καταστρώνει τα πλάνα του προκειμένου ο Ολυμπιακός να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα την Πέμπτη. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το αρχικό σχήμα, ο Μαρτίνς φαίνεται να έχει καταλήξει στους περισσότερους ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν, με τον προπονητή των Πειραιωτών να ετοιμάζει μια ενδεκάδα ανάλογη με την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Europa League κόντρα στην Αντβέρπ.

Οι μόνες αλλαγές που μπορεί να κάνει συγκριτικά με εκείνο το ματς απέναντι στη βελγική ομάδα είναι οι Μασούρας και Τικίνιο, οι οποίοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, επειδή ακόμα μένουν τουλάχιστον δυο προπονήσεις για τους ερυθρόλευκους δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς να ξεκινήσει ο Ελ Αραμπί αντί του Βραζιλιάνου φορ, διότι πλέον εδώ και μερικές μέρες είναι τελείως καλά και προπονείται κανονικά, ενώ πήρε και χρόνο συμμετοχής στο ματς με τον Αστέρα.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν ο Μαρτίνς αναμένεται να επιλέξει σχηματισμό 4-3-3, με τον Βατσλίκ στο τέρμα και τους Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ τετράδα στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ο Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος επέστρεψε από τον τραυματισμό του αγωνίστηκε κι εκείνος στην Τρίπολη και φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του Κούντε για το αρχικό σχήμα.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τους τρεις της επίθεσης, ο Αγκιμπου Καμαρά θα είναι ο ένας, με τον Γιώργο Μασούρα να είναι εκείνος που μοιάζει να είναι φαβορί αντί του Ονιεκούρου που είχε αγωνιστεί με την Αντβέρπ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Τικίνιο λόγω φορμαρίσματος έχει προβάδισμα σε σχέση με τον Ελ Αραμπί.