Ο Παναγιώτης Βαρούχας αναφέρθηκε στις διαιτησίες της δεύτερης αγωνιστικής της Super League και στάθηκε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λαμία και στη φάση του 58ου λεπτού.

Ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας μίλησε για τη φάση όπου ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός με τον Τικίνιο και τόνισε πως υπάρχει παράβαση και ότι θα έπρεπε να επέμβει το VAR για να δείξει την άσπρη βούλα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαρούχας:

Ιωνικός-Άρης (Κουτσιαύτης): «Στο 18’ μπροστά στον Σπανό η μπάλα βγαίνει άουτ κι ο Κουτσιαύτης δίνει φάουλ ανάποδα. Εκεί εκρήγνυται ο Σπανός και έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα. Στο 21’ ο Ιωνικός σκοράρει, αλλά το VAR σε μια δύσκολη φάση σωστά επενέβη και ακυρώθηκε. Ο Άρης στο 57’ ζήτησε πέναλτι, αλλά η μπάλα πάει από το πόδι στο στήθος και το χέρι».

ΠΑΣ-Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): «Στο 56’ ο Παναθηναϊκός ζήτησε χέρι, αλλά ήταν κολλημένο και ο παίκτης γυρισμένος. Στο 58’ ο Αϊτόρ βρίσκει την μπάλα με το χέρι, αλλά είναι το χέρι στήριξης. Ο διαιτητής ήταν στα πέντε μέτρα και δεν δικαιολογείται να κάνει τέτοιο λάθος και να δείξει πέναλτι. Ευτυχώς ο Τζήλος με το VAR το διόρθωσε. Στο 87’ ο πρώτος βοηθός έδωσε άουτ, αλλά φαίνεται πως η μπάλα δεν είχε βγει ολόκληρη».

Απόλλων-Βόλος (Περράκης): «Στο 27’ ο πρώτος βοηθός Τριανταφύλλου υποδεικνύει οφσάιντ που δεν υπήρχε».

Ατρόμητος-Παναιτωλικός (Ευαγγέλου): «Στο 72’ σκοράρει ο Παναιτωλικός και το VAR επιβεβαιώνει πως ήταν κανονικό το γκολ. Ο Μπεντινέλι σωστά πήρε και τις δύο κίτρινες και αποβλήθηκε. Στο 95’ ο Ατρόμητος βάζει γκολ, αλλά ο παίκτης πρέπει να καλύπτεται από δύο αντιπάλους, άρα σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ».

Λαμία-Ολυμπιακός (Διαμαντόπουλος): «Στο 58’ υπήρχε μια πτώση του Τικίνιο, που έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Έπρεπε να παρέμβει το VAR».

ΟΦΗ-ΑΕΚ (Φωτιάς): «Στο 30’ ο Καμάου πάει να βρει την μπάλα, αλλά βρίσκει στο πρόσωπο τον Χατζισαφί. Η μπάλα είναι κάτω χαμηλά, άσχετο αν έχει απόσταση. Δεν υπάρχει πρόθεση και η οδηγία του Κλάτενμπεργκ είναι σε «γκρίζες» φάσεις να αποφασίζει ο διαιτητής υπέρ του παίκτη. Δεν ήταν για αποβολή, αλλά εξυπακούεται πως ήταν κίτρινη. Τρία λεπτά μετά ο Λάμπρου παρατεταμένα κρατά τον Γκαρσία. Τι περιμένει ο διαιτητής, να δώσει πλεονέκτημα; Έπρεπε να σφυρίξει άμεσα. Την ώρα που ο Γκαρσία ανθρώπινα αντιδρά, έρχεται ο Νέιρα από πίσω του και απωθεί με το στήθος και το σώμα τον παίκτη της ΑΕΚ. Ο Νέιρα σπρώχτηκε από τον Γκαρσία πιάνοντας το πρόσωπό του, χωρίς να τον έχει χτυπήσει κάποιος στο πρόσωπο. Με το δεδομένο που δεν έδωσε πριν κόκκινη στον παίκτη του ΟΦΗ, γιατί να είναι κόκκινη αυτή; Στο 2-0, πριν το γκολ της ΑΕΚ, δεν υπάρχει παράβαση σε πτώση του Αραούχο. Στο 60’ ο δεύτερος βοηθός ανακόπτει με οφσάιντ την ΑΕΚ χωρίς να υπάρχει. Στο 65’ πάει να εκτελέσει ο Τσούμπερ κόρνερ και δεν υπάρχει ημικύκλιο. Η διαιτητική ομάδα δεν έλεγξε το γήπεδο πριν αρχίσει το ματς; Στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ, υπάρχει ένα σπρώξιμο στον Βράνιες το οποίο δεν είδε ο Φωτιάς, αλλά και ο Σκουλάς στο VAR».

Αστέρας-ΠΑΟΚ (Μανούχος): «Στο 25’ δόθηκε πέναλτι με το VAR στο πάτημα πάνω στον Μπίσεσβαρ. Σωστά δόθηκε η παράβαση. Στο 83’ είχε μια πτώση ο Μπαράλες, αλλά δεν υπάρχει πέναλτι».