Στην εκστρατεία Race to Zero που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη συμμετέχει η Nissan, με σύμμαχο τον πλήρη εξηλεκτρισμό της φίρμας, με την ιαπωνική φίρμα να είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που συμμετείχε στην καμπάνιας. Μάλιστα, η Nissan υπέγραψε την επιχειρηματική φιλοδοξία της καμπάνιας για δέσμευση 1,5° Κελσίου.

Ιστορικά, η Nissan λάνσάρισε για πρώτη φορά, το 2010, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Leaf, ενώ ,πρόσφατα δεσμεύτηκε ότι θα επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050.  Σήμερα, η ιαπωνική φίρμας έχει ως κεντρικό στοιχείο της στον σχεδιασμό της, την ουδετερότητα του άνθρακα , μέσα από την διάδοση των  ηλεκτροκίνητων οχημάτων και τεχνολογιών. Στα νέα της ηλεκτρικά οχήματα που αναμένεται να εμπλουτίσουν την γκάμα της είναι το crossover Nissan Ariya κ.α. Η Nissan επιθυμεί έως το 2030 όλα τα μοντέλα της να είναι πλήρως εξηλεκτρισμένα.

Εκτός από τον «κύκλο» των δραστηριοτήτων της που αφορά τα νέα της μοντέλα, η Nissan συνεργάζεται με εταίρους παγκοσμίως, που προωθούν την καινοτομία και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος, γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα, καλύπτοντας την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την αποθήκευση ενέργειας, την χρήση μπαταριών EV σε δεύτερο κύκλο ζωής κ.α.