Ακόμα και οι έχοντες περιορισμένη όραση είδαν. Το πραγματικό πρόσωπο του Γιώργου Βασιλακόπουλου είναι αυτό που εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα. Κι αυτό που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε, όσο εξακολουθεί η φαρσοκωμωδία των εκλογών. Κάποιοι πίστευαν σε… παραμύθια. Ότι -και καλά- θέλει να γίνουν εκλογές, αλλά ο κακός Αυγενάκης, ο… Μπάτμαν κι ο Πίτερ Παν δεν ήθελαν.

Το κόλπο γνωστό, όσο και φτηνό. Η ΕΟΚ έστειλε τη λίστα των σωματείων στη ΓΓΑ. Αυτή η λίστα εγκρίθηκε δίχως την παραμικρή παρέμβαση. Κι αυτό γιατί η Ομοσπονδία έστειλε τη σωστή λίστα, με τους συλλόγους που είχαν μπει στην ψηφιακή πλατφόρμα. Από πίσω, τα σωματεία, χωρισμένα σε δύο γκρουπ (μεθόδευση) προσέφυγαν στη… δικαιοσύνη.

Οι πρωτοδίκες έκριναν. Όχι με αθλητικό υπόβαθρο, αλλά βάσει νόμων. Πώς γίνεται αυτό; «Κύριε Πρωτοδίκη, εμείς έχουμε συνεχή λειτουργία, αλλά δεν μας δίνουν το δικαίωμα να ψηφίσουμε» είπαν. Ο πρωτοδίκης σκέφτεται «τι να λέει η Ομοσπονδία», καλεί τον εκπρόσωπο της ΕΟΚ, ο οποίος συντετριμμένος παραδέχεται το λάθος. Τι θα κάνει ο πρωτοδίκης; Δεν θα δικαιώσει το σωματείο; Εσείς στη θέση του τι θα κάνατε; Είναι όλα υπολογισμένα από την παρέα του Βασιλακόπουλου.

Το ότι η Εθνική Γυναικών έχει μπροστά της αγώνες, δεν μας απασχολεί. Το ότι η ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι παράτυπη, αλλά κάθε απόφαση πάσχει ακυρότητας, δεν μας απασχολεί. Το ότι δεν μπορούν να προσληφθούν προπονητές, να ληφθούν αποφάσεις, δεν μας απασχολεί. Τι μας απασχολεί; Να παρατείνουμε την παραμονή στην καρέκλα, όσο παίρνει.

Ακόμα και η καραμέλα του ανασχηματισμού και της απομάκρυνσης Αυγενάκη, που άλλοτε ανοιχτά κι άλλοτε χαμηλόφωνα έλεγαν οι πέριξ του προέδρου, έλιωσε. Το παραμύθι περί κακού υφυπουργού, που δεν θέλει να γίνουν οι εκλογές και στέλνει ΜΑΤ, δεν πείθει ούτε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τώρα ποιος είναι ο λόγος αναβολής των εκλογών;

Να αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που θα ψηφίσουν; Δεν πείθεται κανείς. Και σωματεία από το κανόε-καγιάκ να φέρουν, πάλι θα ψάξει τρόπο να μην γίνουν οι εκλογές. Γι’ αυτό και στα δικά μου μάτια η νέα αναβολή είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο ελληνικό μπάσκετ. Επιτέλους, να πέσουν οι μάσκες, να πέσει η μάσκα του Βασιλακόπουλου και να φανεί το πραγματικό του πρόσωπο.

Για να συμβεί αυτό, θα υποβαθμιστεί κι άλλο το προϊόν. Εδώ και (τουλάχιστον) 20 χρόνια υποβαθμίζεται από μια διοίκηση, η οποία είναι εκτός πραγματικότητας. Αντέχουμε και 20 μέρες, και 2 μήνες. Αξίζει τον κόπο, για να σταματήσουν οι δικαιολογίες και οι υπεκφυγές.