Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ώρες ότι στα πρόσωπα που εξετάζονται προς υπουργοποίηση μετά το ναυάγιο της υπόθεσης Αποστολάκη για το υπό σύσταση υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είναι αυτό του Στρατηγού ε.α. και επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκου.

Παρακουθεί τα θέματα των πυρκαγιών

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Κωσταράκου προς το παρόν δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση ωστόσο εάν αυτό συμβεί θα την μελετήσει και θα αποφασίσει με νηφαλιότητα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Κωσταράκος είναι γνώστης των εθνικών θεμάτων και άμυνας ωστόσο παρακολουθεί εδώ και χρόνια τα θέματα των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι το όνομά του είχε ακουστεί κατά καιρούς και για τη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Όποιος επιλεγεί θα μπορεί να σηκώσει το βάρος επιχειρησιακά

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα το πρωί ο Γιάννης Οικονόμου περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του υπουργού που αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει το χθεσινό ανασχηματισμό είχε σημειώσει ότι «η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος αυτού του πεδίου και ταυτόχρονα η παρουσία του στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωσή του ή το να του κολλάνε ταμπέλες».

Πέραν των αιχμών κατά του κ. Αποστολάκη ότι το πρόσωπο που αναζητείται θα πρέπει «επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το βάρος», η φράση αυτή οδήγησε πολλούς να αναζητήσεις και ερμηνείες που κατέληξαν στην έντονη φημολογία για υπουργοποίηση του κ. Κωσταράκου.