Το σημερινό γκραν πρι ανοίγει την αυλαία για το δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος στην Formula1, με δύο πιλότους από διαφορετικές ομάδες, τον Λιούις Χάμιλτον και τον Μαξ Φερστάπεν να διεκδικούν τον φετινό τίτλο. Ο Χάμιλτον επιθυμεί να κατακτήσει τον όγδοο τίτλο του, σε ηλικία 36 ετών και λίγα χρόνια πριν κρεμάσει, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει τα παπούτσια του, ενώ, ο Φερστάπεν ( ο 24χρονος βελγο- ολλανδός οδηγός), αν συνεχίσει να πιέζει τον βρετανό πρωταθλητή, ίσως στο τέλος του χρόνου να βρεθεί αγκαλία με τον πρώτο, πολυπόθητο τίτλο.

Οι στατιστικές αναφέρουν, ότι, το θρυλικό σιρκουί του Σπα-Φρανκορσάν ευνοούσε έως και πέρσι,  θεωρητικά τις ταχύτατες Mercedes.

Όμως, φέτος, το σκηνικό έχει αλλάξει: O Φερστάπεν δείχνει να είναι έτοιμος να «πεταχτεί» στις πρώτες θέσεις, και να καπηλευτεί έναν παράγοντα που ίσως να τον ευνοήσει. Συγκεκριμένα,  στο Σπα, που συνήθως βρέχει ( είτε στις κατατακτήριες δοκιμές, είτε στον αγώνα) όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Και o Φερστάπεν είναι ο πιλότος που λατρεύει την βροχή, μιας και έχει το ταλέντο, να κρατάει τον ρυθμό του, τιθασεύοντας τους νόμους της πρόσφυσης, ακόμη και όταν το ολισθηρό οδόστρωμα δεν κάνει τα χατίρια σε όλους τους πιλότους.

Στον περσινό αγώνα στο Βέλγιο ο Χάμιλτον είχε κάνει έναν περίπατο, χωρίς αντίπαλο, κλειδώνοντας μια ακόμη νίκη. Όμως, φέτος, όλα είναι ανοιχτά και σήμερα, το απόγευμα, στις 4, οι δύο πιλότοι θα κονταροχτυπηθούν για να συλλέξουν τους πόντους που θα τους δώσουν το προβάδισμα στα επόμενα γκραν πρι.