Η πολιτική σύγκρουση για τη διαχείριση των πυρκαγιών στην Εύβοια συνεχίζεται. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για επιλεκτική επίκληση των δηλώσεων του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού.

«Ο κ. Σπανός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις θεωρίες συνομωσίας που υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπίμως η τοποθέτησή του αποκρύπτεται. Δεν μας αιφνιδιάζει αφού κάθε φορά που οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν απηχούν στην πραγματικότητα, κατασκευάζει μια πραγματικότητα στα μέτρα του», σημειώνει ο Γιάννης Οικονόμου.

Νέα τοποθέτηση από τον Φάνη Σπανό για τις πυρκαγιές στην Εύβοια

Ο Φάνης Σπανός τοποθετήθηκε εκ νέου για το ζήτημα μετά την ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου, του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook που καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης στην Εύβοια.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: «επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω λοιπόν αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους:

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής.

Άκουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.

Άλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό.

Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας».