Τα επιδημιολογικά δεδομένα, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης, σήμερα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας  με φόντο το χθεσινό ρεκόρ των 4.608 κρουσμάτων και των 326 διασωληνωμένων.

Επιστήμονες και κυβέρνηση έχουν θορυβηθεί από την επιθετικότητα της μετάλλαξης Δέλτα που ήδη έχει αντίκτυπο στο σύστημα Υγείας και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέων μέτρων ίσως και άμεσα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν για το άνοιγμα των παιδοτόπων.

Η λειτουργία τους συζητείται να επιτραπεί από την 1η Σεπτεμβρίου και με τρόπο που να μην αφορά μόνο τα εμβολιασμένα άτομα. Πιθανολογείται ότι  θα επιτρέπεται η είσοδος και στους ανεμβολίαστους, με test, ωστόσο περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Επίσης τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διευκρινίσεις αναφορικά με τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ και τη χρήση μάσκας από τους αθλητές.

Ήδη υπάρχει εισήγηση να διπλασιαστούν τα υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ για όσους αθλητές είναι ανεμβολίαστοι. Και μάλιστα, τα τεστ αυτά θα είναι είτε PCR είτε rapid. Για αθλητές κάτω των 12 ετών (για τους οποίους δεν έχει ανοίξει πλατφόρμα εμβολιασμού) το πιθανότερο είναι να απαιτηθούν self test.

Η επιτροπή αναμένεται να  συνεδριάσει και αύριο.