Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς φωτιά ξέσπασε αργά το πρωί της Δευτέρας σε περιοχή βορειοανατολικά των Βιλίων, μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς που έκαιγε για πολλές ημέρες.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για αναζωπύρωση της φωτιάς που έκαιγε τις προηγούμενες μέρες ή αν πρόκειται για νέα εστία φωτιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

Καταγγελίες για έλλειψη δικτύου ύδρευσης

Σημειώνεται πως στην περιοχή για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου 2021 συνέχιζαν να επιχειρούν το πρωί 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ, την έλλειψη δικτύου ύδρευσης στα Βίλια καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, σημειώνοντας ότι αυτή συνετέλεσε και στην καθυστερημένη κατάσβεση της φωτιάς που σάρωσε την περιοχή.

«Το 1996 είχε ξανά καεί η περιοχή. Πάλι το ίδιο πρόβλημα είχαμε. Ότι δεν υπήρχε νερό για να μπορέσει να γίνει γρήγορος εφοδιασμός πυροσβεστικών οχημάτων και να γίνει κατάσβεση. Θα είχε περιοριστεί πολύ η φωτιά αν υπήρχε δίκτυο ύδρευσης ή δεξαμενές» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Θανάσης Αξυπόλυτος, κάτοικος του οικισμού Πανόραμα.

«Στο Καραούλι πήγαν κάποιες δεξαμενές και μπόρεσαν και γλίτωσαν μεγάλο κομμάτι του δάσους. Αυτή η δυσκολία να μην υπάρχει νερό δεν είναι σωστό» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι έχουν κάνει διάφορες ενέργειες για το ζήτηματα.

«Στον οικισμό Πανόραμα φτιάχτηκε το δίκτυο, υπάρχει, αλλά δεν έχει έρθει το νερό» υπογράμμισε, ενώ όπως είπε δεν ξεκίνησαν ακόμα τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.