Η ΑΕΚ δείχνει να έχει πρόβλημα. Δείχνει να αδυνατεί να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και ρυθμό. Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και στο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, όπου οι Κιτρινόμαυροι γνώρισαν την ήττα με 1-0. Ιδίως δημιουργικά ο Δικέφαλος είχε σοβαρά ζητήματα. Δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει. Κάτι που αναμφίβολα προκαλεί προβληματισμό.

Η ΑΕΚ είχε κατά διαστήματα ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού. Φαινόταν πως δεν είχε ρυθμό και τον παίκτη που θα έπαιρνε την ομάδα πάνω του και θα οργάνωνε το παιχνίδι. Πίεζε καλά στην άμυνα του Αστέρα, κατάφερνε να κερδίζει μπάλες στη μεσαία γραμμή και έτσι να βγάζει γρήγορες επιθέσεις που θα μπορούσαν να φέρουν κάποιο γκολ, εάν οι «κιτρινόμαυροι» είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και δεν πετούσαν τις φάσεις στα σκουπίδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, ελάχιστα παίχτηκε ποδόσφαιρο. Υπήρξαν πάρα πολλά νεύρα, που προκάλεσε η αλήτικη συμπεριφορά του Μπαράλες προς τον Τζαβέλλα (οδήγησε στην αναγκαστική αντικατάσταση και των δύο) και δεν υπήρχε καθόλου ρυθμός. Η ΑΕΚ έδειχνε να ψάχνεται, αλλά η είσοδος του Αμραμπατ βελτίωσε την κατάσταση.

Ο Μαροκινός πήρε μπάλες. Εδειξε εξ αρχής πως είναι δυνατός, δεν πέφτει εύκολα, ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλίες και είχε καλές επαφές με την μπάλα. Ανέτοιμος πάντως και αυτός, καθώς μετά τον αρχικό ενθουσιασμό χάθηκε. Και σα να μην έφτανε αυτό, η ΑΕΚ κατέρρευσε στη μεσαία γραμμή, είχε κενά και αργές επιστροφές στην υπηρεσιακή άμυνα της και εν τέλει ηττήθηκε στην πρόβα πρωταθλήματος από τον Αστέρα με 1-0, με το γκολ του Σανταφέ στο 83’.

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-3-3): Στάνκοβιτς, Σβάρνας, Βράνιες (81’ Μήτογλου), Τζαβέλλας (51’ Λάτσι), Μιτάι (56’ Παρράς), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (61’ Αμραμπατ), Σάκχοφ (73’ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς, Αλμπάνης (19’ Αραούχο), Ανσαριφάρντ

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Αλβάρες, Ατιένζα, Καστάνο, Μουνάφο, Καπίγια, Κανελλόπουλος, Σαντόνια, Μπενίτο, Αλί Μπαμπά (23’ Κρέσπι), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Τσιφτσής, Γκαρθία, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Σανταφέ, Ριέρα, Τιλίκα, Μπαράλες (50’ Μπενίτο)