Έως και την ερχόμενη Τρίτη 24 Αυγούστου, για τις επόμενες δηλαδή τέσσερις με πέντε ημέρες, θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι  (μελτέμι) αναφέρει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος. Αυτό σημαίνει ότι οι βοριάδες αυτοί θα πνέουν με εντάσεις 6 με 7 μποφόρ και από την Κυριακή ακόμη και 8 μποφόρ τοπικά.

Όπως γίνεται πάντα με αυτές τις συνθήκες, υπογραμμίζει, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα κεντρικά, ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.

Οι  περιοχές που θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι

Στον παρακάτω χάρτη, στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης βρίσκονται όλες εκείνες οι περιοχές που οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά. Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Αττική σημειώνει ο ίδιος.

Ήπιες οι θερμοκρασίες

Ευτυχώς οι θερμοκρασίες δεν θα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες τις επόμενες ημέρες. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 34°C, ενώ μόνο στα δυτικά θα φτάσει κατά μέσο όρο τους 36°C.

Κίνδυνος πυρκαγιών

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε αυτά τα τμήματα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. 3-4 «τούφες» δάση κυρίως από πεύκα μείνανε στην Αττική και όλα τα άλλα στην υπόλοιπη χώρα κάθε χρόνο λιγοστεύουν. Δεν χρειάζεται να καούν και αυτά τις επόμενες ημέρες.

Μπόρες  και καταιγίδες στα εσωτερικά ηπειρωτικά

Έως και την Κυριακή, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα εκδηλωθούν μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Κυρίως σήμερα Παρασκευή και ιδιαιτέρως αύριο Σάββατο θα είναι περισσότερες οι καταιγίδες αυτές που όπως πάντα γίνεται θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και με πολύ μικρότερη πιθανότητα και ορισμένες πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά θα λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα.

«Η κυβέρνηση θα είναι εμπράκτως δίπλα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές»

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά και ας γίνομαι κουραστικός. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, προφανώς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όμως, είναι εδώ και τα άρρωστα μυαλά που κάθε χρόνο καίνε τα δάση μας. Η κυβέρνηση πέρα από το ότι θα βρεθεί εμπράκτως δίπλα σε όλους τους πληγέντες, οφείλει να έχει ακόμη μια αποστολή. Να εντοπίσει εκείνα τα άρρωστα μυαλά που είτε μόνα τους, είτε υπό την καθοδήγηση κάποιων, κάθε χρόνο καίνε τον πλούτο μας. Και προφανώς, όσοι βρίσκονται, πριν οδηγηθούν στη φυλακή, να δεσμεύεται η περιουσία τους από το κράτος και να δίνεται στους πληγέντες».