Η Κολυμβητική Ομοσπονδία έκανε το βήμα πίσω στην υπόθεση του Θοδωρή Βλάχου και της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, προτείνοντας στον 52χρονο τεχνικό να ανανεώσει τη συνεργασία του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας και παράλληλα να έχει το ελεύθερο να είναι προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Βλάχος είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του πως δεν πρόκειται να αφήσει τον Ολυμπιακό, αλλά και δε θέλει να σταματήσει από την Εθνική, έχοντας έρθει σε δύσκολη θέση έπειτα από το δίλημμα που του είχε θέσει η Ομοσπονδία.

Εντέλει, η ΚΟΕ τού έδωσε περιθώριο και τον απάλλαξε από αυτήν τη θέση δίνοντάς του τη δυνατότητα να είναι τεχνικός και στην Εθνική και στον Ολυμπιακό.

Το αρχικό πλάνο της Ομοσπονδίας ήταν μια full time απασχόληση των ομοσπονδιακών προπονητών των ανδρών και των γυναικών, καθώς θα είναι επικεφαλής και των εθνικών ομάδων των μικρότερων ηλικιών και θα πρέπει να είναι παρόντες και στις δικές τους προπονήσεις, προωθώντας έτσι έναν ενιαίο σχεδιασμό για την υδατοσφαίριση και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Εν ολίγοις, με βάση το προαναφερθέν σχέδιο, η παράλληλη απασχόληση του ομοσπονδιακού με σύλλογο φάνταζε αδύνατη.