Την στιγμή που οι περισσότεροι πιλότοι της Formula1 απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους – μάλιστα τρεις εξ αυτών είναι ακόμη σε ένα από τα νησιά του Αιγαίου! – οι μηχανικοί των ομάδων εν όψει του δεύτερου μισού της αγωνιστικής σεζόν, προβαίνουν σε μικρές ρυθμίσεις, που ίσως να κάνουν την διαφορά στα επόμενα γκραν πρι και να προσδώσουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις στα μονοθέσια της.

Μάλιστα, η Ferrari ανακοίνωσε, ότι προβαίνει σε…χειρουργικές κινήσεις σε νευραλγικά σημεία του κινητήρα  – και όσο επιτρέπουν οι κανονισμοί –  την ώρα που ο χρόνος πιέζει μιας και στα τέλη Αυγούστου οι μηχανές θα πάρουν και πάλι μπροστά.  Σαφώς, ο  ένας και μοναδικός στόχος της Ferrari είναι να καταφέρει, μετά τις μικρές βελτιώσεις, να «προσπεράσει» σε επιδόσεις την McLaren – με την οποία σήμερα ισοβαθμούν – και να βρεθεί στο τέλος της χρονιάς στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών.   

Μαέστρος στην συνεχώς ανοδική πορεία της ιταλικής φίρμας είναι ο Ματία Μπινότο, που ανέλαβε πριν από ένα χρόνο της διεύθυνση της ομάδας. Ο ίδιος εργάζεται στην Ferrari από το 1995 ( είναι το δεύτερο σπίτι του όπως ο ίδιος δηλώνει), ξεκίνησε την καριέρα του στην ιταλική ομάδα ως μηχανικός κινητήρων, παρόλο που ακόμη υπάρχει μεγάλη γκρίνια προς το πρόσωπο του από τους χιλιάδες οπαδούς της Ferrari, αναμένοντας τη μεγάλη αλλαγή και την επιστροφή της φίρμας σε τροχιά θριάμβων. Το 2022, ίσως να αποτελέσει τη μεγάλη ευκαιρία της Ferrari, που οι νέοι κανονισμοί υπόσχονται περισσότερες ευκαιρίες για διάκρισης για το σύνολο των ομάδων.  

Ο Μπινότο δήλωσε προσφάτως, ότι είναι πολύ χαρούμενος που η ομάδα του έχει το καλύτερο οδηγικό δίδυμο: Τους ταλαντούχους πιλότους Σαρλ Λεκλέρ και  Κάρλος Σάινθ. Ο Λεκλέρ είναι μονεγάσκος , 23 ετών, ενώ, ο Κάρλος Σάινθ είναι 27 ετών, ισπανός και είναι ο εκλεκτός της ιταλικής φίρμας.  Σε λίγες ημέρες, όλες οι ομάδες θα μεταφερθούν στην πίστα του Βελγίου, εκεί, όπου θα διεξαχθεί το επόμενο γκραν πρι στις 29 Αυγούστου.