Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε την Παρασκευή 30 Ιουλίου ο Στέφανος Ντούσκος. Ο 24χρονος κατέκτησε την πρώτη θέση στο μονό σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και συγκινημένος άκουσε τον εθνικό ύμνο, ύστερα από μια μακροχρόνια πορεία γεμάτη από άπειρες ώρες προπονήσεων και πολλών θυσιών.

Ο Έλληνας κωπηλάτης για να φτάσει στην κορυφή του κόσμου είχε την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς του αλλά και της συντρόφου του Ευαγγελίας Αναστασιάδου.

Η προσήλωσή του στην κωπηλασία είναι πολύ μεγάλη, όμως στην καρδιά του έχει χώρο για την αγαπημένη του Ευαγγελία. Η αγάπη τους για το συγκεκριμένο άθλημα τούς έφερε κοντά και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια δυνατή σχέση παρά το δύσκολο προπονητικό πρόγραμμα, γεμάτο πολύωρες προπονήσεις και αγώνες, που έχει ο καθένας τους.

Η Ευαγγελία είναι 18 χρονών και είναι κωπηλάτρια του σωματείου Ν.Ο. Καστοριάς. Μάλιστα, γράφει τη δική της διαδρομή στο χώρο του αθλητισμού. Συμμετέχει σε αγώνες και μετρά πολλές διακρίσεις. Φέτος η νεαρή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 23 του 2020 στο Ντούισμπουργκ.

Η 18χρονη ένιωσε μεγάλη υπερηφάνεια όταν ο Στέφανος κατέκτησε το μετάλλιο και έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Κοιτάζω ώρες αυτή τη φωτογραφία κι όμως δεν θα έχω ποτέ αρκετά λόγια για να περιγράψω το πώς νιώθω. Γιατί δεν είναι θαύμα, ούτε ευκαιρία, ούτε τύχη όπως θα έλεγαν κάποιοι. Είναι σκληρή δουλειά, θέληση και κουράγιο. Και μιλάω γι’ αυτή τη θέληση που όσες φορές κι αν πέσεις θα σηκωθείς, γιατί ξέρεις πως μια μέρα θα τα καταφέρεις και ήρθε η μέρα. Το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν να μπορούσα να είμαι εκεί για να σου κάνω τη μεγαλύτερη αγκαλιά του κόσμου και ας μην ήταν αρκετή. Είσαι στην κορυφή του κόσμου και παραμένεις ο ίδιος άνθρωπος», έγραψε χαρακτηριστικά.