Κρατούσε για καιρό η κουβέντα. Τσιμίκας ή Γιαννούλης; Ποιος είναι ο καλύτερος έλληνας αριστερός μπακ; Ο ανταγωνισμός τους ήταν μεγάλος και σίγουρα έκανε καλό και στους δύο. Όπως και στην εθνική ομάδα, που είχε την τύχη σε μια περίοδο που τα καλά αριστερά μπακ… σπανίζουν ανά την Ευρώπη, να έχει στις τάξεις της δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές.

Κατάφεραν και οι δύο να γίνουν πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Τσιμίκας με τον Ολυμπιακό, ο Γιαννούλης με τον ΠΑΟΚ. Το έβλεπες πως για ετούτα τα δύο Ελληνόπουλα το μέλλον θα είναι φανταχτερό. Το καταλάβαινες πως δεν θα πάρουν μεταγραφή μονάχα για να πουν ότι έπαιξαν κάπου στο εξωτερικό. Το ήξερες ότι θα φύγουν για μια προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα. Και οι προβλέψεις δικαιώθηκαν.

Πρώτος ο Τσιμίκας, το καλοκαίρι του 2020 για τη σπουδαία Λίβερπουλ. Σε μια μεταγραφή που έκανε τον… γύρο όλου του κόσμου. Το χαμογελαστό παιδί από τις Σέρρες σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Όνειρο.

Έξι μήνες μετά τον ακολούθησε ο Γιαννούλης. Η Αγγλία άνοιγε την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τα αριστερά μπακ της Ελλάδας. Η Νόριτς, που στόχευε στην άνοδο στην Premier League, έκανε… χώρο για τον πρώην μπακ του ΠΑΟΚ, τον καθιέρωσε και παρέα ανέβηκαν στη μεγάλη κατηγορία. Λίγες μέρες μετά, οι Βρετανοί τον αγόραζαν πληρώνοντας τη ρήτρα.

Η κληρωτίδα έφερε στην πρεμιέρα της Premier League της σεζόν 2021-22 τη Λίβερπουλ απέναντι στη Νόριτς. Και ο τραυματισμός του βασικού αριστερού μπακ της Λίβερπουλ, του Ρόμπερτσον, στο πρόσφατο φιλικό των Reds δίνει την ευκαιρία στον Κώστα Τσιμίκα να… τρυπώσει στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Κλοπ. Ο δε Γιαννούλης θεωρείται δεδομένο πως θα αποτελεί τη βασική επιλογή της Νόριτς και φέτος για το αριστερό άκρο της άμυνας. Και ίσως σε λίγες μέρες να έχει και πάλι συμπαίκτη τον Τζόλη.

Τ’ αηδόνια ξανασμίγουν λοιπόν. Οι δύο καλύτεροι έλληνες αριστεροί μπακ θα έχουν να θυμηθούν πολλά το απόγευμα του Σαββάτου από τις… μονομαχίες τους στη Super League με τις φανέλες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Αλλά αυτά είναι στις αναμνήσεις. Στο σήμερα η φανταχτερή Premier League ετοιμάζεται να αποτελέσει το νέο γήπεδο του ανταγωνισμού τους.