Σε συναγερμό τέθηκαν, λίγο μετά τις 11:00, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ηράκλειο Κρήτης από αστική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Γιόφυρου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο με καλαμιές και επεκτάθηκε σε διπλανό χώρο όπου υπάρχει επιχείρηση ανταλλακτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Σε κοντινή απόσταση από το σημείο βρίσκεται και πρατήριο υγρών καυσίμων και οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά.

Την περιοχή έχουν καλύψει πυκνοί καπνοί, ενώ λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Φωτό από neakriti

Σύμφωνα με το neakriti, πολίτες με πυροσβεστήρες και λαστιχα καταφεραν να περιορίσουν τις φλόγες μέχρι να φθάσει η πυροσβεστική καθώς πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά σε απόσταση αναπνοής από πρατήριο που έχουν ζωσει πυροσβεστικά οχήματα και καταφθάνουν συνεχώς και άλλα στο Γιόφυρο καθώς η κατασταση είναι εξαιρετικά κρισιμή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφοριες, η φωτιά προς το παρόν δεν φαίνεται να απειλεί το πρατήριο υγρών καυσίμων , ωστόσο ακόμη δεν έχει ελεγχθεί.

Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβεστικά οχήματα, με ένα πεζοπόρο τμήμα και συνέδραμε και ένα όχημα της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Φωτό από neakriti