Θλίψη προκαλούν οι εικόνες από την Ηλεία, όπου το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να μαίνεται: Όπου και να στραφεί το βλέμμα υπάρχουν στάχτη, αποκαΐδια και καπνοί, καμένα σπίτια, χωράφια, περιουσίες και ζώα…

Το χωριό Καυκανιά δεν κατάφερε να γλιτώσει από το μένος της πυρκαγιάς που στην κυριολεξία το σάρωσε.

Σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, με τις στέγες να καταρρέουν και να απομένουν μόνο τα άδεια κουφάρια των τοίχων, που στέκουν ακόμα όρθια, όπως φαίνεται και στις εικόνες του tempo24.news.

Οι Καυκανιές εκκενώθηκαν, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μετά από τεράστιες προσπάθειες και συνεχείς εκκλήσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Οι κάτοικοι του δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, αλλά να μείνουν εκεί για να τις σώσουν.

Άλλοι φοβούνταν πως αν φύγουν θα εγκλωβιστούν στον δρόμο αφού η φωτιά πλησίαζε από παντού. Το βιος τους παραδόθηκε στο μένος της φωτιάς και το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής.

Καταγγελίες

Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι, που λίγες ώρες μετά, καταγγέλλουν ότι δεν ήξεραν προς τα που να φύγουν.

“Δε μας δόθηκε καμία εντολή για το που θα πάμε εκείνη την ώρα που καιγόμασταν. Από που να φεύγαμε; Κανείς δε μας είπε τίποτα”, είπαν στο tempo24.news.

Στο σημείο πλέον βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις δίνοντας τη μάχη των αναζωπυρώσεων, σε μια επόμενη ημέρα που αποκάλυψε την ολική καταστροφή.

Μάζεψαν όλα τα ζώα στο προαύλιο του σχολείου

Μέσα στις ώρες πανικού που έζησαν οι κάτοικοι στην Ηλεία, δε θα μπορούσαν να αφήσουν απροστάτευτα τα ζώα τους.

Μπορεί οι φλόγες να πλησίαζαν απειλητικά, όμως εκείνοι έτρεχαν να τα σώσουν, να τα μεταφέρουν σε ασφαλή μέρη.

Το πιο ασφαλές σημείο ήταν το προαύλιο του σχολείου, αναφέρει η ίδια πηγή. Περιφραγμένο και μεγάλο ήταν η σωτήρια λύση, την κρίσιμη στιγμή.

Κάποιοι, δυστυχώς δεν πρόλαβαν. Με το πρώτο φως της ημέρας είδαν τα ζώα τους να έχουν απανθρακωθεί ή να έχουν πεθάνει ακαριαία, όντας άθικτα, από το ισχυρό θερμικό κύμα του πύρινου μετώπου.