Το όνομά του με χρυσά γράμματα έγραψε ο Μίλτος Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο Έλληνας αθλητής στον μεγάλο τελικό (2/8) «πέταξε» στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια στα 8,41 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το εντυπωσιακό του άλμα άφησε μας άφησε άφωνους ωστόσο η εμφάνισή του συζητήθηκε παγκοσμίως και για έναν ακόμη λόγο. Ποιος είναι αυτός;

Η κίνηση που έκανε κατά την παρουσίασή του.

Ο 23χρονος βγήκε στο στάδιο φορώντας γυαλιά και όταν ανακοινώθηκε το όνομά του έσκυψε, ακούμπησε το ένα του χέρι στο πόδι του και την άλλη του γροθιά στο έδαφος. Η κίνηση πέρασε απαρατήρητη από πολλούς ενώ άλλοι -λανθασμένα- τη συνέδεσαν με το σούμο. Οι μόνοι που κατάλαβαν τι θέλει να «πει» ο νεαρός άλτης ήταν οι λάτρεις των anime.

Ο Τεντόγλου λοιπόν, μιμήθηκε τον Luffy από το πασίγνωστο ιαπωνικό anime και manga One Piece, που δημιουργήθηκε από τον Eiichiro Oda το 1997. Πρόκειται για την κίνηση Gear Second του πρωταγωνιστή, Monkey D. Luffy, ενός αγοριού που απέκτησε απίστευτη ευελιξία και πλαστικότητα στις κινήσεις του αφού έφαγε ένα Φρούτο του Διαβόλου. Η κίνηση αυτή στη σειρά βελτιώνει την δύναμη, την ταχύτητα και την ευκινησία του ήρωα. Ο Luffy την χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στη μάχη έναντι στον Blueno.

Δείτε παρακάτω την είσοδο του Μίλτου Τεντόγλου και το Gear Second, όπως εμφανίστηκε στο anime.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης λατρεύει τα anime αλλά και την ιαπωνική κουλτούρα. Η εικόνα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram είναι από τον Eren Yeager του anime, Attack on Titan, ενώ μαθαίνει και Ιαπωνικά.