Αλλεπάλληλα είναι τα σοκ για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς μετά τα κρούσματα κοροναϊού στην ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, εκτός αγώνων θα μείνει και το ντουέτο Πλατανιώτη – Παπάζογλου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε άλλα τρία κρούσματα Covid στην ομάδα της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Λόγω του συμβάντος αυτού, η Οργανωτική Επιτροπή ενημέρωσε το Αρχηγείο της ελληνικής ομάδας ότι και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης πρέπει να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο εντατικής παρακολούθησης.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί ούτε το ελληνικό ντουέτο στους υπόλοιπους αγώνες. Για σήμερα (3/8) ήταν προγραμματισμένος ο προκριματικός στο τεχνικό πρόγραμμα, με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου να μην έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Πλατανιώτη είχε βρεθεί θετική στον ιό πριν μέρες, αλλά τελικά κατάφερε να το ξεπεράσει και βρέθηκε στο Τόκιο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

Λόγω των τριών νέων κρουσμάτων κοροναϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Οργανωτική Επιτροπή ενημέρωσε το Αρχηγείο της ελληνικής ομάδας ότι και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης πρέπει να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο εντατικής παρακολούθησης.

Αυτό σημαίνει ότι οριστικά, δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση ούτε στο ομαδικό, ούτε στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Οι τρεις αθλήτριες που βρέθηκαν θετικές στον κοροναϊό βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχείο καραντίνας.