Το δεύτερο 24ωρο σε κελί των φυλακών της Τρίπολης διανύει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης που κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοκ, ενώ παραμένει σε καραντίνα εξαιτίας των μέτρων για τον κοροναϊό που ισχύουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Σωματίου Ελλήνων ηθοποιών μίλησε στο MEGA και δεν δίστασε να προαναγγείλει νέες αποκαλύψεις.

«Θα περιμένετε γιατί το πειθαρχικό συνεχίζει τις εργασίες του. Η πρόταση είναι να αποβληθούν κάποιοι ηθοποιοί από το Σώμα, σαν μια ηθική κίνηση. Θα δούμε τον Σεπτέμβριο τι θα γίνει, πρέπει να περιμένουμε το αν θα έρθουν άλλοι άνθρωποι στο πειθαρχικό συμβούλιο».

Επισήμανε, δε, ότι υπάρχουν περιστατικά που δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς πολλοί φοβούνται να καταθέσουν και να μιλήσουν γι’ αυτά.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστεί πράγματα, που γνωρίζουν πράγματα και περιστατικά και τα λένε μόνο σε εμάς και δεν έρχονται να τα καταθέσουν» είπε.

Μεγάλη σημασία στο κομμάτι του σωφρονισμού

Σύμφωνα με την Κλινική Ψυχολόγο, Άννα Κανδραράκη, έχει μεγάλη σημασία το κομμάτι του σωφρονισμού.

«Στο εξωτερικό υπάρχει. Στο εξωτερικό υπάρχει υποχρεωτική ψυχοθεραπεία σε ανθρώπους που φυλακίζονται για σεξουαλικά εγκλήματα. Στην Ελλάδα όχι».

Υπενθυμίζεται ότι στη φυλακή της Τρίπολης, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας , στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για παρόμοια αδικήματα με τον Πέτρο Φιλιππίδη.