Χειμαρρώδης ήταν η Μαρία Ιωαννίδου μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not» με φόντο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης αφού κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Επιχειρώντας να υπερασπιστεί το θέατρο αλλά και ως έναν βαθμό τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον οποίο και γνωρίζει, η Μαρία Ιωαννίδου υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης  είναι ψυχικά ασθενής.

«Δεν είναι μία χαρούμενη μέρα. Αυτό θα γινόταν έτσι κι αλλιώς. Έπρεπε να πάει φυλακή. Θα ήθελα να ακούσω τι έχει να πει ο Πέτρος. Δεν μπορεί, κάτι θα έχει να πει.

Σίγουρα ο Πέτρος που γνώρισα εγώ πριν από 20 χρόνια δεν ήταν αυτός. Ο Πέτρος έχει ανάγκη από ψυχολόγο, είναι άρρωστος, έχει διαστροφή. Από την άλλη, πρέπει να τονίζουμε και να λέμε ότι χάνουμε τον πιο σπουδαίο ηθοποιό της γενιάς του. Πονάω πολύ για τη γυναίκα του την Ελπίδα που την ξέρω προσωπικά, για τον γιο του.

Πονάω γιατί λεκιάζουμε και βρωμίζουμε το θέατρο. Το θέατρο δεν φταίει επειδή υπήρξαν δυο τρεις διεστραμμένοι» είπε η Μαρία Ιωαννίδου.

Συνεχίζοντας, μίλησε για την προσωπική της οδυνηρή εμπειρία βιασμού που έχει ζήσει, ενώ χαρακτήρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη άρρωστο.

«Και ο Μεγαλέξανδρος είχε μία διαστροφή. Χάνουμε έναν μεγάλο ηθοποιό. Να μην πούμε ότι είναι χαρούμενη μέρα. Να πούμε ότι είναι άρρωστος. Συμπαρίσταμαι στις κοπέλες. Αλίμονο να μην ήμουν. Γνώρισα τον Πέτρο.

Είχε μια περίεργη αδυναμία στις γυναίκες. Μου την έπεσε κι εμένα. Αλλά βρήκα έναν τρόπο και το ισορρόπησα. Απλώς δεν με βίασε.

Με βίασε κι ο θείος μου εμένα, τι να κάνουμε τώρα, αυτά είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση. Τι φταίει το θέατρο;» είπε η ηθοποιός σοκάροντας το πάνελ της εκπομπής.

«Ο Λάμπρος είπε ότι είναι μια χαρούμενη μέρα. Ρωτάει τη γυναίκα του, ρωτάει το παιδί του; Ο Πέτρος πέθανε, τι άλλο θέλετε; Είμαι στο θέατρο από 6 ετών, έχω το δικαίωμα να μιλάω. Θέλω να λέτε ότι το θέατρο δεν είναι έτσι. Τα νέα παιδιά με κοροϊδεύουν, μου βγάζουν γλώσσα, μου λένε “τέτοια κάνετε στο θέατρο;”» είπε κλείνοντας η ίδια .

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε η Μαρία Ιωαννίδου: