Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού, ο μεγαλύτερος σταρ στην ελληνική νύχτα, έφυγε από κοντά μας πριν από λίγες ημέρες. Αλλά τα τραγούδια του, οι ταινίες του και το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα θα μείνει για πάντα ζωντανό. Με τον ίδιο να προκαλεί ακόμη και σήμερα, το ενδιαφέρον του κόσμου. Που συνεχίζει να τραγουδάει τα τραγούδια του.

Ενα από τα μεγάλα ερωτηματικά για τον Βοσκόπουλο έχει να κάνει με την ομάδα που υποστήριζε. Ενα θέμα πάνω στο οποίο έχει υπάρξει μπόλικη κουβέντα. Με τους περισσότερους να τον αναφέρουν ως φίλο του Απόλλωνα Αθηνών. Αλλους να τον συνδέουν με την ΑΕΚ, λόγω φωτογραφιών από φιέστα της Ενωσης στο κέντρο που τραγουδούσε.

Επίσης, αρκετοί βλέποντας μια φωτογραφία του με τον προπονητή του Παναθηναϊκού στο έπος του Γουέμπλεϊ το 1971, Φέρεντς Πούσκας, θεώρησαν ότι ήταν φίλος του Παναθηναϊκού.

Αλλά η αλήθεια είναι μία. Και την αποκαλύπτει ο ίδιος. Μέσα από ένα σπάνιο ντοκουμέντο, που ανακάλυψε ο Γιώργος Πλέσσας. Συγκεκριμένα, ο Βοσκόπουλος είχε αποκαλύψει την «οπαδική» του ταυτότητα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1970. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «ΦΩΣ».

Οπως φαίνεται και στο σχετικό ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον τότε αθλητικό συντάκτη, Τέρενς Κουίκ, δεν είχε κρύψει την αγάπη του για τον Ολυμπιακό. Ο γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, Τόλης Βοσκόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός, μεγάλος, απλησίαστα μεγάλος. Ολοι εμείς που ανδρωθήκαμε ζώντας με τους αντίλαλους των ανεπανάληπτων θριάμβων του, το θεωρούμε μεγίστη τιμή και υπερηφάνεια που είμαστε αμετακίνητοι υποστηρικταί του. Είναι προνόμιο να είσαι Ολυμπιακός».

Με λίγα λόγια, 50 χρόνια μετά και λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατό του, λύθηκε το μυστήριο και πλέον δεν υπάρχουν απορίες για την ομάδα που υποστήριζε «η πρώτη και εμπορικότερη φίρμα του λαϊκού τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τίτλος στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «ΦΩΣ».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: