Πάνω από 100 χιλιάδες οπαδοί, Βρετανοί ως επί το πλείστον πανηγύρισαν τη νίκη του δικού τους Λιούις Χάμιλτον, που κέρδισε την τελευταία στιγμή τον δέκατο αγώνατης χρονιάς,  στην ιστορική πίστα του Σίλβερστόουν. Επίσης, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε για όγδοη φορά στην καριέρα του στην βρετανική πίστα, πράττοντας ένα νέο ρεκόρ, ως ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες στην πίστα που έχει εκκινήσει και ο θεσμός της Formula1, τη δεκαετία του 50!

Σαφώς, ο Χάμιλτον είχε πλέον ελπίδες να κερδίσει μετά το ατύχημα που είχε ο Φερστάπεν, όταν ο Ολλανδός εκτοπίστηκε από τον πρώτο στους πρώτους γύρους. Η απουσία του Φερστάπεν έδωσε ένα ισχυρό αβαντάζ στον Χάμιλτον αλλά και τον Σαρλ Λεκλέρ ( Ferrari),, όπου τελικώς, μετά από μια σκληρή μάχη, ο Βρετανός προσπέρασε τον οδηγό της Ferrari, δύο γύρους πριν τον τερματισμό, και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Α

Έτσι, ο Χάμιλτον ήρθε πιο κοντά στη βαθμολογία στον πρωτοπόρο Φερστάπεν , που προηγείται με 185 βαθμούς και ο Χάμιλτον δεύτερος με 177 βαθμούς). Στο δεύτερο σκαλί ανέβηκε ο αψεγάδιαστος Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari, ενώ, την τριάδα συμπλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes.

Ο επόμενος γύρος στην Ουγγαρία την 1η Αυγούστου.