Σφοδρή προσωπική επίθεση, στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την παραπομπή ή όχι, του  Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, για την διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή στην υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών και στην απόπειρα δημιουργίας ΣΥΡΙΖΑ channel.

«Η απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση είναι ένδειξη πολιτικής δειλίας και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής. Για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Σήμερα, είναι ημέρα ντροπής για ένα πρωθυπουργό που έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στον διχασμό, στις προσωπικές επιθέσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα των πολιτικών του αντιπάλων. Από τα Γερούν γερά, όταν η χώρα έδινε τη μάχη απέναντι στους δανειστές, μέχρι τα συλλαλητήρια για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα δηλώνει ότι τιμά… Μέχρι τα ψέματα και τις αθλιότητες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και αισχρά ψέματα που αμαυρώνουν τη μνήμη ανθρώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή για να απαντήσουν, όπως αυτό για τον πατέρα μου».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση τής πανδημίας και χρέωσε στον πρωθυπουργό ότι «απέτυχε οικτρά και για αυτό και κρύβεται πίσω από διαγγέλματα και διχαστικά τεχνάσματα». Ακολούθως σημείωσε ότι «δεν θα ακολουθήσω τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη, είμαι εδώ για να ενώνω και όχι για να διχάζω».