Σύσκεψη για την πορεία των εμβολιασμών θα πραγματοποιήσει αύριο το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Υγείας, Εσωτερικών και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Δεν θα ξανακλείσει η χώρα

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας και με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Στην επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας νέο σαφές μήνυμα και σήμερα καθώς σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη», φροντίζοντας να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευτούν λίγοι ανεμβολίαστοι», τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό», ενώ αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το όπλο της πειθούς για να πειστούν οι αρνητές του εμβολιασμού.

«Ακούω ότι δεν έχουμε κάνει εκστρατεία πειθούς. Μα είμαστε σοβαροί; Εδώ και 16 μήνες δεν μιλάμε για τίποτα άλλο. Λοιπόν, έχουμε εξηγήσει με όλους τους τρόπους, επιστημονικούς, επικοινωνιακούς, την ανάγκη του εμβολιασμού. Έχουμε θέσει στη διάθεση των πολιτών όλα τα δημόσια δεδομένα γύρω από το τι κάνουμε. Και υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μας λένε ότι δεν θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες; Μερικές φορές είναι να απορεί κανείς με την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς για τα 150 ευρώ στους νέους απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».