Ο Ολυμπιακός «τρέχει» το μεταγραφικό του σχεδιασμό για τη νέα σεζόν και είναι μια ανάσα από την ολοκλήρωση μια σπουδαίας προσθήκης.

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε επαφές εδώ και αρκετόν καιρό με την πλευρά του Κώστα Αντετοκούνμπο και φαίνεται πως συμφώνησαν για να μεταγραφεί στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει τον αδερφό του Γιάννη, η διοίκηση των Πειραιωτών θεωρεί ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ που πρέπει να στηριχτεί και όλα δείχνουν πως μετά το Προολυμπιακό (αγωνίζεται στη Βικτόρια με την Εθνική) ο Κώστας θα υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Όπως αναφέρουν τις τελευταίες ώρες ΜΜΕ από το εξωτερικό, αλλά και γύρω από το περιβάλλον του παίκτη, ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ φέρεται να αποδέχτηκε την πρόταση των Πειραιωτών για πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας (πιθανώς και 5ετούς διάρκειας).

Ο Αντετοκούνμπο είχε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό, που από την πρόταση που του έκανε έδειξε ότι τον πιστεύει και πλέον είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί το deal ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Κώστας μετά την επιστροφή της Εθνικής στην Ελλάδα αναμένεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να ανακοινωθεί, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προσθέτει ένα πολύτιμο «εργαλείο» στο ερυθρόλευκο ρόστερ και μάλιστα Έλληνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας έμεινε ελεύθερος έπειτα από μια διετία από τους Λέικερς τον περασμένο Μάιο και έψαχνε ομάδα που θα έχει ενεργό ρόλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να δείξει την αξία του.

Στο Λος Άντζελες έπαιξε ελάχιστα, κατάφερε όμως να κατακτήσει το πρωτάθλημα παρέα με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις και πήρε πολύτιμες εμπειρίες.

Εκτός από τους Λέικερς έχει αγωνιστεί και στους Μάβερικς, ενώ ενδιαφέρον για εκείνον έδειξε και ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα.

Η συμφωνία φαίνεται να είναι οριστική πλέον με τον Ολυμπιακό και η μεταγραφή του στο λιμάνι μοιάζει δύσκολο να χαλάσει, ενώ θα υπάρχει ειδικός όρος στο συμβόλαιό του για το NBA.

Αυτός θα λέει ότι μπορεί ο Κώστας από το δεύτερο χρόνο και μετά αν το επιθυμεί να αποχωρήσει, για να αγωνιστεί σε ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.