Η Nissan αποκάλυψε το Nissan EV36Zero, έναν εμβληματικό κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών που δημιουργεί το πρώτο παγκόσμιο οικοσύστημα παραγωγής EV.

Το νέο πρότζεκτ έχει ως έδρα το εργοστάσιο της φίρμας, στο Σάντερλαντ, στο Ηνωμένο Βασίλειο,  με απώτερο στόχο να επιταχύνει την προσπάθεια της εταιρείας για ουδετερότητα άνθρακα και θα εδραιώσει μια νέα, ολιστική λύση 360 μοιρών για την αυτοκίνηση με μηδενικές εκπομπές.

Η συγκεκριμένη επένδυση αγγίζει το 1 δισ. λίρες,  που καλύπτεται  από την Nissan και τους συνεργάτες της, την Envision AESC, ενός παγκόσμιου παίκτη που διαθέτει  κορυφαία τεχνολογία στις μπαταρίες και του δημοτικού συμβούλιου του Sunderland. Αποτελούμενο από τρεις διασυνδεδεμένες πρωτοβουλίες, το Nissan EV36Zero συγκεντρώνει τα ηλεκτρικά οχήματα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παραγωγή μπαταριών, δημιουργώντας ένα προσχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε: "Αυτό το έργο έρχεται ως μέρος των πρωτοποριακών προσπαθειών της Nissan για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων μας. Η ολοκληρωμένη προσέγγισή μας δεν περιλαμβάνει μόνο την ανάπτυξη και παραγωγή EVs, αλλά και τη χρήση ενσωματωμένων μπαταριών για την αποθήκευση ενέργειας και την  επαναχρησιμοποίησή τους για δευτερεύοντες σκοπούς.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: “Η ανακοίνωση της Nissan για την κατασκευή του νέας γενιάς ηλεκτρικού οχήματος της στο Sunderland, παράλληλα με ένα νέο gigafactory από την Envision-AESC, είναι μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους εργαζόμενους με υψηλή εξειδίκευση στα Βορειοανατολικά.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από