Το ταξίδι για την Αλόννησο, εκεί όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της η 20χρονη Καρολάιν, πριν κόψει το νήμα της ο ίδιος ο σύζυγός της, ξεκίνησε η μικρή Λυδία.

Το ενός έτους κοριτσάκι  βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά της μητέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν, καθώς η οικογένειά της κέρδισε την προσωρινή επιμέλειά της.

Η μητέρα και ο αδερφός, του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, έφυγαν στις 9 το πρωί από το σπίτι τους στην Αγία Παρασκευή και όσο πιο διακριτικά γινόταν συναντήθηκαν σε μυστικό μέρος στην Αθήνα με τη μητέρα της Καρολάιν, η οποία συνοδευόταν από τον δικηγόρο της, Θανάση Χαρμάνη.

Καμία από τις δυο οικογένειες δεν ήθελε να συναντηθούν μπροστά στις κάμερες, προκειμένου να προστατεύσουν τη μικρή Λυδία, η τραγική ιστορία της οποίας συγκίνησε το πανελλήνιο, καθώς καταδικάστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα να μεγαλώσει χωρίς τους γονείς της.

Πλέον, η κόρη της Καρολάιν οδεύει προς την Αλόννησο μαζί με τη γιαγιά της.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το κλίμα ανάμεσα στις δυο γιαγιάδες ήταν φιλικό και η συγκίνησή τους ήταν έντονη.

Οι δύο γυναίκες έμειναν μαζί για λίγη ώρα με τη μητέρα του συζυγοκτόνου να εξηγεί πρακτικά και ιατρικά θέματα για το παιδί.

Ξέσπασε σε λυγμούς η μητέρα της Καρολάιν

Από χθες, που έγινε γνωστή η είδηση για την προσωρινή επιμέλεια της Λυδίας, επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση στην Αλόννησο. Όλοι περιμένουν τη μικρή Λυδία για να τη μεγαλώσουν μαζί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Μάλιστα, όταν ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, επικοινώνησε με τη μητέρα της για να της ανακοινώσει την απόφαση, η τελευταία ξέσπασε σε λυγμούς.

Δήλωσε, δε, πως πως αν θέλει η οικογένεια του 33χρονου πιλότου μπορεί και περισσότερες ώρες -πέρα από το επιτρεπόμενο δηλαδή όριο- να βλέπει τη μικρή Λυδία.

Μια «γροθιά» η Αλόννησος για τη μικρή Λυδία

Η επιθυμία των κατοίκων της Αλοννήσου να μεγαλώσει το παιδί στο νησί με την οικογένεια της Καρολάιν «παίρνει σάρκα και οστά» και η εισαγγελική απόφαση τους γεμίζει με ικανοποίηση.

«Πιστεύω ότι ήταν μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη η απόφαση του δικαστηρίου και επίσης θα δώσει στη μαμά της Καρολάιν τη χαρά να μεγαλώσει το εγγόνι της», είπε ο Πέτρος Βαφίνης, δήμαρχος Αλοννήσου.

«Όλη η κοινωνία της Αλοννήσου στήριζε το αίτημα της οικογένειας, για να έρθει το παιδάκι στην Αλόννησο. Όλο το νησί θα γίνει μια «γροθιά» για να στηρίξει την οικογένεια και μια μεγάλη αγκαλιά για τη μικρή Λυδία», είπε η καθηγήτρια της Καρολάιν.

Λίγες μέρες πριν, ολόκληρη η κοινωνία της Αλοννήσου, όπου μεγάλωσε η Καρολάιν, συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν, έκανε μόνο μια ευχή. Η επιμέλεια της μικρής Λυδίας να δοθεί στην οικογένεια της αδικοχαμένης 20χρονης.