Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία να πείσει όσους έχουν ακόμη δεύτερες σκέψεις για να εμβολιαστούν τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει οποιοδήποτε κίνητρο και οποιαδήποτε διευκόλυνση και πως σε αυτό το πνεύμα θα κινηθούν και οι σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς.

«(Οι ανακοινώσεις αφορούν) τη δυνατότητα ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί ή που θέλουν να εμβολιαστούν, να ξαναπάρουν την κανονικότητα στα χέρια τους πολύ πιο γρήγορα από ότι αν περιμέναμε όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να καθυστερήσουν να το κάνουν κι εκείνοι», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τυχόν αντιδράσεις από επιχειρηματίες της εστίασης για το διαχωρισμό πελατών και τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, απάντησε ότι η εικόνα που έχει ο ίδιος είναι ότι είναι έτοιμοι, καθώς επιθυμούν να λειτουργήσουν ξανά τους κλειστούς χώρους, να επαναπροσλάβουν το προσωπικό τους, να επαναφέρουν τους τζίρους τους.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί το καλοκαίρι στην προσπάθεια για χτίσιμο του τείχους ανοσίας στον κοροναϊό και προειδοποίησε ότι τυχόν νέο κύμα της πανδημίας που θα οφείλεται είτε στις μεταλλάξεις είτε στη χαλάρωση, δεν θα έχει μεγάλη επίπτωση για την οικονομία, αλλά θα επηρεάσει καθοριστικά τους ανεμβολίαστους. «Δεν κινδυνεύει η οικονομία, κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε τον προβληματισμό του για ορισμένα νησιά κάποια από τα οποία και αρκετά τουριστικά στα οποία οι εμβολιασμοί είναι λιγότεροι από το αναμενόμενο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί με αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων, καμπάνιες υπέρ του εμβολιασμού και με κινητοποίηση των τοπικών αρχών προκειμένου να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι νησιώτες.

Ο κ. Πέτσας τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών όχι μόνο για τους υγειονομικούς αλλά για όλους τους πολίτες που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και σε επαφή με κόσμο, φέροντας μάλιστα ως παράδειγμα τους σερβιτόρους, τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, τους εργαζόμενους στις εφορίες. Διευκρίνισε ότι εκφράζει την προσωπική του γνώμη που είναι ξεκάθαρα ναι αλλά για το τι θα πράξει η κυβέρνηση θα μιλήσει η κυβέρνηση.