Στον «αέρα» βρίσκεται η θέση του βρετανού υπουργού Υγείας μετά την αποκάλυψη της Sun ότι έχει κρυφή σχέση με την στενή του βοηθό, όταν κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, τους «έπιασε» να φιλιούνται παθιασμένα, έξω από το γραφείο Γουάιτχολ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας, 42 ετών, συνελήφθη από τον φακό της κάμερας σε παθιασμένο στιγμιότυπο, να έχει το χέρι του σε…χαμηλό σημείο της εκατομμυριούχου Τζίνα Κολαντάντζελο 43 ετών, η οποία εργαζόταν ως σύμβουλος από τον Μάρτιο της περσινής χρονιάς.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την Daily Mail, φέρεται να έγινε στο διάδρομο έξω από γραφείο του κτιρίου του Υπουργείου Υγείας στο κεντρικό Λονδίνο, στις 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Χάνκοκ φέρεται ότι έλεγξε πρώτα ότι ο διάδρομος είναι «καθαρός» προτού να κλείσει την πόρτα. Η Sun αναφέρει ότι διατηρούσαν κρυφή σχέση ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό εάν παραμένουν σε σχέση, η οποία ήταν μέχρι τώρα «μυστική».

Ο Ματ Χάνκοκ είναι παντρεμένος εδώ και 15 χρόνια με την σύζυγό του Μάρθα, με την οποία έχουν τρία παιδιά. Η σύζυγός του, έδειχνε αρκετά σοβαρή καθώς έβγαινε σήμερα το πρωί από το σπίτι της στο Βόρειο Λονδίνο ωστόσο δεν μίλησε στους δημοσιογράφους για την φερόμενη απιστία του άντρα της.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Daily Mail, «είναι σοκαριστικό ότι ο κ. Χάνκοκ είχε κρυφή σχέση εν μέσω της πανδημίας με μία σύμβουλο, την οποία προσέλαβε με δημόσιο χρήμα».

Η αποκάλυψη έρχεται τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας δεχόταν μεγάλη πίεση για τους χειρισμούς του σχετικά με την πανδημία, ενώ στη δημοσιότητα βγήκαν μηνύματα του Μπόρις Τζόνσον που τον αποκαλεί «άχρηστο».

«Προσωπικό ζήτημα»

Ο υπ. Μεταφορών Γκραντ Σαπς, τόνισε ότι πρόκειται για ένα καθαρά «προσωπικό ζήτημα» του συναδέλφου του.

Μιλώντας στο Sky News, σήμερα Παρασκευή (25/06), ότι «πρόκειται για μία προσωπική ιστορία. Ο υπουργός εργάζεται πολύ σκληρά για την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας και θα το αφήσω εκεί».

Σχετικά με την Τζίνα Κολαντάντζελο, ανέφερε πως υπάρχουν αυστηρές διαδικασίες για την πρόσληψη κάποιου προσώπου για να εργαστεί με την κυβέρνηση και σημειώνει «ότι προφανώς αυτό το άτομο θα έχει τα προσόντα για τον ρόλο που του έχει ανατεθεί».