Μια ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Πειραιά, αυτή τη φορά, για τα φωτεινά και ψηφιακά θεάματα που παρουσίασε καθόλη τη διάρκεια των περασμένων Χριστουγέννων, κατακτώντας το ασημένιο βραβείο στα «Tourism Awards 2021», τα βραβεία-θεσμό του τουριστικού κλάδου  που συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους.

Ασημένιο για «Φωτεινά και Ψηφιακά Θεάματα»

Στον Δήμο Πειραιά και το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας που επιμελήθηκε του έργου, απονεμήθηκε το ασημένιο βραβείο στην ενότητα Destinations – Tourist attractions στην κατηγορία «Φεστιβάλ-Πολιτιστική Εκδήλωση-Πολιτιστική Διαδρομή-Περιοδική Έκθεση», με τη διάκριση για τα «Φωτεινά και Ψηφιακά Θεάματα στον Πειραιά – Χριστούγεννα 2020-2021», να επιβεβαιώνει την επιτυχία των εκδηλώσεων, αλλά και την ιδιαίτερη απήχηση των χριστουγεννιάτικων δράσεων όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και σε σημαντικούς  θεσμούς, όπως είναι τα «Tourism Awards».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά με αισιοδοξίa, αλλά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από την covid -19, πραγματοποίησε την περίοδο των Χριστουγέννων, μια σειρά φαντασμαγορικών φωτεινών και ψηφιακών θεαμάτων αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και τάσεις, όπως το 3d projection mapping, η ανέπαφη διάδραση και η επαυξημένη πραγματικότητα.

Φωταγώγηση εμβληματικών κτηρίων και ενεργοποίηση τουριστικών σημείων

Η φωταγώγηση εμβληματικών κτηρίων και τοπόσημων του Πειραιά,  τα πρωτότυπα  projections στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου, οι ξεχωριστές διαδραστικές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις σε τοπόσημα της πόλης και μια σειρά άλλων θεαμάτων και ψηφιακών έργων, όπως οι συναντήσεις με τον Άγιο-Βασίλη, ανέδειξαν τον Πειραιά, ως μια άξια ευρωπαϊκή  πρωτεύουσα με δράσεις υψηλών προδιαγραφών και ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, ενεργοποιηθήκαν τουριστικά σημεία της πόλης, τα οποία με τη χρήση των τεχνολογιών κατάφεραν να προσφέρουν λάμψη και χαρά στους κατοίκους και τους επισκέπτες, αποδεικνύοντας ότι ο Πειραιάς είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός γεμάτος εντυπωσιακές εκπλήξεις.

Αισιοδοξία και ελπίδα σε δύσκολες στιγμές

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η τιμητική διάκριση στα «Tourism Awards 2021», μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς επιβραβεύθηκαν από έναν σημαντικό θεσμό οι εντυπωσιακές δράσεις και τα φωτεινά, ψηφιακά θεάματα που παρουσιάσαμε τα Χριστούγεννα.  Επιθυμία μας  ήταν, σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή εξαιτίας της πανδημίας, να προσφέρουμε αισιοδοξία και ελπίδα, καθώς και να δημιουργήσουμε εορταστική ατμόσφαιρα σε ολόκληρη την πόλη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι ξεχωριστές αυτές δράσεις απέσπασαν πολλά θετικά σχόλια, εντυπωσίασαν τους πολίτες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό και έστρεψαν όλα τα βλέμματα στον Πειραιά την εορταστική περίοδο.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας,  τη διοργάνωση των «Tourism Awards 2021» για την τιμητική αυτή βράβευση, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στις χριστουγεννιάτικες δράσεις μας. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια του Πειραιά».

Η πόλη έλαμψε

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της επεσήμανε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοργάνωση των «Tourism Awards 2021» για τη σημαντική αυτή διάκριση, η οποία μας γεμίζει ικανοποίηση και χαρά, καθώς αποτελεί μια αναγνώριση της προσπάθειάς μας, να μεταδώσουμε τη μαγεία και τη λάμψη των Χριστουγέννων σε ολόκληρη την πόλη.

»Είμαστε περήφανοι που σε μια τόσο ιδιαίτερη κατάσταση για όλους μας, εξαιτίας της πανδημίας, η πόλη μας έλαμψε και καταφέραμε να παρουσιάσουμε μια σειρά θεαμάτων, τα οποία εντυπωσίασαν και έφεραν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον Πειραιά τη γιορτινή περίοδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εξαιρετική μας συνεργασία το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας και τον κ. Χατζηχριστοδούλου, όπως επίσης τους εργαζόμενους στις Διευθύνσεις Επικοινωνίας και Ηλεκτρολογικού του Δήμου Πειραιά που υπερέβαλλαν εαυτόν. Έ

»να μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους φορείς, τα ιδρύματα και τις επιχειρήσεις της πόλης μας που με την υποστήριξή τους συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα ο σχεδιασμός των Χριστουγεννιάτικων θεαμάτων».

Εντυπωσιακό θέαμα

Ο Αντιδήμαρχος Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού κ. Λεωνίδας Μανωλάκος, σε δήλωσή του επεσήμανε:

«Τα Χριστούγεννα για όλους μας ήταν διαφορετικά καθώς, η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, μας οδήγησε να σχεδιάσουμε τον φωτοστολισμό της πόλης, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εποχής, με πρώτο μέλημά μας την ασφάλεια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το ασημένιο βραβείο στα «Tourism Awards 2021» και θα εργαστούμε ώστε τα Χριστούγεννα του 2021 να παρουσιάσουμε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό θέαμα».