Σε ενημέρωση σχετικά με την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά προχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής της ΓΑΔΑ υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, σημείο-κλειδί στην υπόθεση αποτέλεσε η σχέση που έχτισαν οι αστυνομικοί με τον 32χρονο πιλότο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος και αποδείχθηκε πως ήταν ο δράστης της δολοφονίας.

«Σε όλες τις υποθέσεις δίνουμε τόπο και ψυχή» ανέφερε ο κ. Τζεφέρης.

«Σε αυτήν», συνέχισε, «είχαμε έναν λόγο παραπάνω», ενώ τόνισε πως επρόκειτο για δύσκολη υπόθεση καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία, και «η αστυνομία δεν λειτουργεί με υποψίες αλλά με δικογραφίες».

«Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα» είπε ο κ. Τζεφέρης. Πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που εργάζονται χωρίς ωράριο και με πάθος.

Δεν υπήρχαν ίχνη

Από την πλευρά της, η υποστράτηγος και επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, δρ Πηνελόπη Μηνιάτη, τόνισε πως τα αποτελέσματα της εγκληματολογικής εξέτασης κατέδειξαν την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, καθιστώντας σαφές πως ο τρόπος και η μεθοδολογία απαιτούσαν περαιτέρω διερεύνηση.

Όπως σημείωσε, εξαιρετικά κρίσιμη αποδείχτηκε η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που εξετάστηκε από το αρμόδιο τμήμα. Κατά την εξέταση του υλικού αυτού έγινε άμεσα αντιληπτό πως υπήρχαν αναντιστοιχίες.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Εις βάρος του συζύγου της άτυχης Καρολάιν, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάιδω Ζούγρη εναντίον του, περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα τα κακουργήματα είναι:

-Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και

-Κακοποίηση ζώου.

Τα πλημμελήματα είναι:

  • Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και
  • Ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται:

  • Υποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του( πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας και
  • Υποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας:

α) του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν,

β) παραπλάνησε τις Αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.