Σε αναγκαστική τροποποίηση τέθηκε το πρόγραμμα της σημερινής επίσκεψης της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Αθήνα, μετά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε αιφνιδίως στο αεροσκάφος της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αργά το βράδυ της Τετάρτης καθιστώντας υποχρεωτική τη ματαίωση της πτήσης της από τη Μαδρίτη προς την Αθήνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση της βλάβης και τη διαδρομή του αεροσκάφους της ΕΕ το οποίο μετέφερε την κα φον ντερ Λάιεν και τη συνοδεία της, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα της περιοδείας της στις πέντε χώρες της ΕΕ οι οποίες προηγούνται στην έγκριση προγραμμάτων εκταμίευσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η φον ντερ Λάιεν επρόκειτο να φτάσει στην Αθήνα αργά το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου.

Προκειμένου σήμερα να συμμετάσχει σε σειρά εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης 45λεπτης κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπό τα νέα δεδομένα και καθώς γίνονται προσπάθειες ώστε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να αφιχθή εγκαίρως στην Αθήνα την Πέμπτη το πρωί, το πρόγραμμα της επίσκεψής της, κατ’ ανάγκην τροποποιείται.

Πιθανότατα θα αρχίσει με τις ομιλία της Προέδρου, στις 11:00, στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς.