Πολύ κοντά στην πρώτη του μεταγραφική κίνηση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Και δεν αποκλείεται στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Τάκη Τριαντόπουλου να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ο λόγος για τον Άλφα Ντιαλό, τον Αμερικανό φόργουορντ που με τη φανέλα του Λαυρίου… έβγαλε μάτια τη φετινή σεζόν στην Basket League. Οδηγώντας την ομάδα του στα ημιτελικά του Κυπέλλου και φυσικά στους τελικούς της Α1.

Εκεί, απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Ντιαλό είχε κατά μέσο όρο 12,8 πόντους, 4 ριμπάουντ και συνολικά 9/16 τρίποντα. Στη σεζόν με το Λαύριο, αγωνίστηκε και στους 33 αγώνες της ομάδας του και είχε κατά μέσο όρο 12,6 πόντους, 5,6 ριμπάουντ αλλά και 2 ασίστ, 1,3 κλεψίματα, ενώ σούταρε με 41% στα τρίποντα και 56% στα δίποντα.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα εκρηκτικό παίκτη, που ξεχώρισε με την παρουσία του στη φετινή Basket League και μπήκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να είναι πλέον μια ανάσα από την απόκτησή του.

Το 2019 ο Ντιαλό ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που έλαβε μέρος στους Παναμερικανικούς Αγώνες στο Περού. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και ήταν ο πρώτος σε πόντους (15), ριμπάουντ (5,6) και κλεψίματα (1,6) της ομάδας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει σε όλα τόσο με το Λαύριο, όσο και με τον παίκτη για συμβόλαιο 2+1 χρόνια και αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή των πράσινων.