Το τελευταίο εμπόδιο (πελώριο είναι η αλήθεια…) αποτελεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να επικρατήσει του Ραφαέλ Ναδάλ με 3-1 σετ (3-6, 6-3, 7-6, 6-2) και να προκριθεί στον τελικό του Roland Garros.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Σέρβος πρωταθλητής τόνισε πως αυτή ήταν η καλύτερη του εμφάνιση στο γαλλικό τουρνουά, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανο Τσιτσιπά, τον οποίο θα βρει απέναντι του στον τελικό.

Για το ματς με τον Ναδάλ είπε: «Σίγουρα ήταν το καλύτερο ματς που έχω παίξει στο Roland Garros και μέσα στο Top 3 των αγώνων που έχω παίξει σε όλη μου την καριέρα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ποιότητα του τένις, τον μεγάλο μου αντίπαλο που έχει τόση επιτυχία εδώ πέρα και την ατμόσφαιρα που ήταν ηλεκτρισμένη. Και για τους δύο η υποστήριξη ήταν μεγάλη, ήταν εκπληκτικό. Χάρηκα πολύ που δεν ίσχυσε η απαγόρευση των 11. Άκουσα ότι υπήρξε ειδική άδεια, οπότε άφησαν τον κόσμο να μείνει. Είναι από αυτά τα ματς και τις βραδιές που θα θυμάσαι για πάντα».

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά σχολίασε: «Είναι φοβερό επίτευγμα για τον Τσιτσιπά, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει να σταματήσει εδώ. Είναι σε εξαιρετική φόρμα, είναι πρώτος στο Race, έχει συνολικά τα καλύτερα αποτελέσματα. Έχει ωριμάσει πολύ ως παίκτης και πιθανότατα είναι η καλύτερή του επιφάνεια. Παίξαμε έναν επικό ημιτελικό των πέντε σετ πέρυσι. Ξέρω ότι θα είναι και αυτό ένα δύσκολο ματς για μένα».