Ο Μάρκους Ράσφορντ υποστήριξε ότι κάθε παίκτης στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει να παίξει κάποιο ρόλο στο επικείμενο Euro 2020 και ότι ανησυχεί περισσότερο για την κατάκτηση του τίτλου από την Αγγλία παρά για το εάν θα είναι μέλος της αρχικής 11άδας.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο αρχηγός και σκόρερ (με πέναλτι) της Αγγλίας στη φιλική νίκη (1-0) του περασμένου Σαββατοκύριακου επί της Ρουμανίας, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα φυσικής κατάστασης και φόρμας στο τέλος της περασμένης σεζόν με τους Κόκκινους Διάβολους, σημειώνοντας μόλις ένα γκολ στους τελευταίους 10 αγώνες.

Ο 23χρονος άσος αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό για μια θέση στην αρχική ενδεκάδα ενόψει του εναρκτήριου ματς της Αγγλίας την Κυριακή (13/6) κόντρα στην Κροατία, καθώς ο Σάουθγκεϊτ διαθέτει πολλές επιλογές στην επίθεση.

«Πηγαίνουμε εκεί ως ομάδα που προσπαθεί να κατακτήσει ένα τουρνουά» δήλωσε ο Ράσφορντ στα βρετανικά ΜΜΕ και συνέχισε:

«Ανεξάρτητα από το εάν ξεκινάς ή όχι στην πρώτη ενδεκάδα, έχεις τεράστιο ρόλο να παίξεις εάν θέλεις να κατακτήσεις το τουρνουά.

Μη με παρεξηγείτε, όλοι θέλουν να είναι στην ενδεκάδα, αλλά νομίζω ότι η εμπειρία μου από τα τουρνουά λέει ότι χρειάζεσαι ομάδα. Πρέπει να έχεις παίκτες ικανούς να έρχονται σε διαφορετικές στιγμές και να προσφέρουν μια επιπλέον σπίθα.

Νομίζω ότι στην ομάδα μας το έχουμε αυτό σε όλες τις θέσεις, οπότε, για να είμαι ειλικρινής, η ενδεκάδα δεν είναι στο μυαλό μου».

Η Αγγλία, που έφτασε στους «4» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία στις 18 Ιουνίου και την Τσεχία τέσσερις ημέρες μετά τον αγώνα με την Κροατία, με όλα τα παιχνίδια να διεξάγονται στο Wembley.