Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια… Από το ναδίρ σε φέρνει στο ζενίθ. Όπως συνέβη με τον Μάικ Τζέιμς. Από εξόριστος στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, βρέθηκε να ξεχωρίζει στο ΝΒΑ με τους Μπρούκλιν Νετς.

Πως όμως ο Τζέιμς βρέθηκε από την παγωμένη ρωσική πρωτεύουσα, στην Νέα Υόρκη και έτοιμος να προκριθεί επί των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο; Το Forbes.com αποκαλύπτει το παρασκήνιο με το ταξίδι του παλιού παίκτη του Παναθηναϊκού στην αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Η ιστορία αναφέρει πως οι εκπρόσωποι του Τζέιμς, ο σύμβουλος του Άντονι Γουόλτον, ο ατζέντης Χάπι Γουόλτερς και ο μέντορας του Αμερικανού, Σαμ Τόμπσον, τον πρότειναν σε όλους τους γνωστούς τους στο ΝΒΑ, προσπαθώντας να βρουν μία δουλειά στον 30χρονο γκαρντ.

Αυτός ο οποίος έδωσε στον Τζέιμς την ευκαιρία ήταν ο Σον Μαρκς, γενικός αρχηγός των Μπρούκλιν Νετς. Ήταν εκείνος ο οποίος επικοινώνησε με τον Γουόλτον και κατέθεσε πρόταση για τον Τζέιμς. Γιατί εκείνη την περίοδο οι Νετς είχαν προσβληθεί… από επιδημία τραυματισμών και ο προπονητής χρειαζόταν απεγνωσμένα παίκτες.

«Μπορεί να είναι εδώ αύριο το πρωί;» φέρεται να ρώτησε ο Μαρκς τον Γουόλτον, όπως ισχυρίστηκε ο δεύτερος. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Η απάντηση μου ήταν: ο Μάικ θα έρθει και με τα πόδια άμα χρειαστεί» περιγράφει ο Γουόλτον.

Ο Τζέιμς ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, πέρασε από τις διαδικασίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό και αφού υπέγραψε δύο δεκαήμερα συμβόλαια, κέρδισε μία μόνιμη συμφωνία με τους Νετς στις 13 Μαΐου. Μετά τον τραυματισμό του Τζέιμς Χάρντεν, ο Τζέιμς πήρε πιο ενεργό ρόλο με αποκορύφωμα την εμφάνιση του στη νίκη επί των Μιλγουόκι Μπακς με 115-107, στην οποία σκόραρε 12 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ σε 30 λεπτά.

«Είναι απλά μπάσκετ. Εγώ προσπαθώ πάντα να είμαι έτοιμος, γιατί τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ποτέ δεν θέλεις να βλέπεις τραυματία έναν συμπαίκτη σου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα προκύψει η ευκαιρία και πρέπει να είσαι έτοιμος να την αρπάξεις» δήλωσε ο Μάικς Τζέιμς στον δημοσιογράφο του Forbes στο τηλέφωνο, το βράδυ της Κυριακής.

Γιατί αυτό συνέβη… Ο Μάικ Τζέιμς είδε την ευκαιρία του και την άρπαξε…