Μετά από μία συγκλονιστική μάχη, που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 6-7 [2], 6-2) της Ελίς Μέρτενς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στους «16» του Ρολάν Γκαρός.

Η Ελληνίδα αθλήτρια έπαιξε πολύ επιθετικό τένις και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 53 winners, ενώ η Βελγίδα που ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας είχε μόλις 31.

Η Μαρία Σάκκαρη πέταξε εκτός το Νο.15 του κόσμου και πέρασε στους «16» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο, την Αμερικανίδα Σοφία Κενίν, η οποία βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με τη νίκη που πέτυχε σήμερα απέναντι στην Μέρτενς, μάλιστα, ξεπέρασε τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία είχε φτάσει δύο φορές μέχρι τον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Το 1985 και το 1987. Η Μαρία έγραψε ιστορία και πλέον θα ξεκουραστεί για να τα δώσει όλα την Δευτέρα απέναντι στην Κενίν για την πρόκριση στους «8» του γαλλικού γκραντ σλαμ.

Η Βελγίδα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0, ενώ στο τρίτο γκέιμ είχε ευκαιρία να σπάσει για δεύτερη φορά το σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας και να προηγηθεί με 3-0. Η Μαρία ωστόσο έδειξε ψυχραιμία, μείωσε σε 2-1 και στο επόμενο γκέιμ έκανε break back για το 2-2.

Στη συνέχεια οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 4-4. Σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη πίεσε πολύ  στις επιστροφές, έσπασε για δεύτερη φορά στο πρώτο σετ το σερβίς της Βελγίδας και προηγήθηκε με 5-4, ενώ λίγο αργότερα έκανε το 6-4 και το 1-0 στα σετ.

Στην αρχή του δεύτερου σετ η Μέρτενς αιφνιδίασε την Ελληνίδα τενίστρια και προηγήθηκε με μπρέικ, αλλά η Μαρία απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 7ο γκέιμ η Ελίς έκανε ξανά μπρέικ και προηγήθηκε με 4-3, αλλά και πάλι η απάντηση της Σάκκαρη ήταν άμεση (4-4). Το σετ τελικά οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί η Βελγίδα κυριάρχησε και με 7-2 ισοφάρισε σε 1-1.

Ο τρόπος που έχασε το δεύτερο σετ πείσμωσε την Μαρία, που μπήκε στο τρίτο σετ αποφασισμένη να πάρει τη νίκη. Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ και στο 5ο γκέιμ πέτυχε νέο μπρέικ για το 4-1. Στη συνέχεια σέρβιρε για το 5-1, ενώ η Μέρτενς το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 5-2. Το νερό όμως είχε μπει στο αυλάκι. Η συμπατριώτισσά μας έφτασε στο 6-2 και στο 2-1, πανηγυρίζοντας  μια τεράστια νίκη.