Την περασμένη χρονιά η πανδημία του κοροναϊού σταμάτησε τα πάντα. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει το Εuro. Το Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί φέτος και για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν θα διεξαχθεί μόνο σε μία χώρα.

Σε εννιά χώρες της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση, με το Ολίμπικο της Ρώμης να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τον πρώτο παιχνίδι του τουρνουά ανάμεσα σε Τουρκία και την Ιταλία, με την ώρα έναρξης της αναμέτρησης να έχει οριστεί στις 22:00 (ώρα Ελλάδος). Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουν ορίσει οι διοργανωτές η φάση των ομίλων θα αρχίσει στις 11 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουνίου.

Από τους 6 ομίλους, οι δυο πρώτοι καθαυτών θα πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, ενώ στα νοκ-αουτ θα συμμετάχουν και οι τέσσερεις καλύτεροι τρίτοι, συνθέτοντας έτσι τις 16 ομάδες των νοκ-άουτ.

Τέλος, ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Ιουλίου, ο δεύτερος ημιτελικός στις 7 Ιουλίου, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος την Κυριακή 11 Ιουλίου στο «Wembley», και ώρα έναρξης τις 22:00.

Δείτε αναλυτικά τους 6 ομίλους της διοργάνωσης:

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία (Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Ιταλία και Αζερμπαϊτζάν)

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία (Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Δανία και Ρωσία)

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία (Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Ολλανδία και Ρουμανία)

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία (Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Αγγλία και Σκωτία)

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία (Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Ρωσία και Ισπανία)

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία (Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Ουγγαρία και Γερμανία).

Πηγή: to10.gr