Σήμερα είναι η κηδεία της 44χρονης που έφυγε από τη ζωή μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο αντίο στη 44χρονη μητέρα τριών παιδιών θα πουν στις 16:00 συγγενείς και φίλοι στη Λοχριά Ρεθύμνου, στον τόπο καταγωγής της.

Τα συμπτώματα που είχε εμφανίσει αρχικά η γυναίκα ήταν ήπια. Οι γιατροί του Βενιζέλειου νοσοκομείου ωστόσο την υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί εγκεφαλική θρόμβωση. Για αυτό το λόγο διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Η κατάστασή της δεν βελτιώθηκε και εκδήλωσε εγκεφαλική αιμορραγία. Για αυτό μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να περιγράφουν ως κρίσιμη την κατάστασή της.

Χθες, μάλιστα, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή και ενημέρωσαν την οικογένειά της.

Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει ο σύζυγος της άτυχης 44χρονης Γλυκερίας.

Ο Μάριος Κρυοβρυσανάκης σε γραπτή του ανακοίνωση, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα zarpanews.gr, με αφορμή τον θάνατο της συζύγου του, καταγγέλλει ουσιαστικά την πολιτεία που «παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του (του εμβολίου) με τα αποτελέσματα αυτά».

Μάλιστα, κάνει γνωστό πως θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου».

Σημειώνεται πως το τελευταίο «αντίο» στη 44χρονη θα πουν αύριο συγγενείς και φίλοι στη Λοχριά Ρεθύμνου, τόπος καταγωγής της.

Η ανακοίνωση:

«Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το συνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το AstraΖeneca.

Η γυναίκα μου πέθανε ‘τοις κείνων ρημασι πειθομενοι ,ζωσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για την δημόσια υγεία.

Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της AstraΖeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει.

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου.

Είναι πια γνωστό και έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γινεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο, αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο.

Θα έπρεπε η πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες.

Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του με τα αποτελέσματα αυτά. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά.

Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζελειου και του Παγνη.

Διαπίστωσα την προσπάθεια τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Μάριος Κρυοβρυσανάκης»

Θερμά συλλυπητήρια από τη Μ. Θεοδωρίδου

Συντετριμμένη μάλιστα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στον θάνατο της 44χρονης.

Η κ. Θεοδωρίδου ξεκίνησε την εισήγησή της εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη που πέθανε από τη σπάνια θρομβοπενία μετά τον εμβολιασμό της με AstraΖeneca.

«Θα ήθελα πριν αναφερθώ στην τακτική ενημέρωση να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη από το σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία που οφείλεται στο εμβόλιο AstraZeneca» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αρκέστηκε σε αυτό, χωρίς να πει τίποτα άλλο.