Με όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες ξεκινάει το φετινό Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας τα πήγε εξαιρετικά στα τουρνουά προετοιμασίας και θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο 22χρονος στον πρώτο γύρο του γαλλικού γκραντ σλαμ θα αντιμετωπίσει τον Τζέρεμι Σάρντι. Ο Γάλλος είναι έμπειρος, αλλά βρίσκεται στη δύση της καριέρας του.

Αυτή θα είναι η 6η φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι, με τον Στέφανο να έχει 3 νίκες. Τελευταία φορά είχαν παίξει το 2019 στο Queen’s Club και είχε νικήσει ο 22χρονος με 2-1 σετ. Στο χώμα, πάντως, δεν έχουν ξαναπαίξει.

Το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Σάρντι θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (30/5) και θα ξεκινήσει περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδας, καθώς οι διοργανωτές το τοποθέτησαν τελευταίο στο Court Philippe-Chatrier. Πριν το ματς του Στέφανου με τον Γάλλο, έχουν προγραμματιστεί τα παιχνίδια Πατρίτσια Μαρία Τιγκ-Ναόμι Οσάκα, Πάμπλο Αντουχάρ-Ντομινίκ Τιμ και Βικτόρια Αζαρένκα-Σβετλάνα Κουζέντσοβα.

Πρεμιέρα την Κυριακή θα κάνουν επίσης μεταξύ άλλων οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Φάμπιο Φονίνι, Πέτρα Κβίτοβα και Αρίνα Σαμπαλένκα.