Ο Γιούργκεν Κλοπ έξέφρασε την άποψη ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα κατακτούσε την τρέχουσα σεζόν τον τίτλο οστην Premier League, εάν είχε να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση με τραυματισμούς, όσο αυτή που «βίωσε» φέτος η Λίβερπουλ.

Οι «κόκκινοι» στερήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν των υπηρεσιών των κεντρικών αμυντικών Βέρτζιλ Φαν Ντάικ και Τζο Γκόμεζ, λόγω τραυματισμών στο γόνατο, ενώ ο Τζόελ Μάτιπ τέθηκε «νοκ άουτ», λόγω προβλήματος στον αστράγαλο.

Επίσης, ο Φαμπίνιο, ο οποίος «γύρισε» από τη μεσαία γραμμή στο κέντρο της άμυνας για να καλυφθούν τα κενά, αντιμετώπισε μυικό πρόβλημα, ενώ ο (επιθετικός) Ντιόγκο Ζότα και ο (μέσος) Τζόρνταν Χέντερσον έμειναν στα… πιτς για μεγάλο μέρος της σεζόν, λόγω τραυματισμού.

«Με τον αριθμό των τραυματισμών που είχαμε, δεν ήταν η χρονιά να γίνουμε πρωταθλητές. Με καμία τύχη. Για κανέναν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κλοπ σε δηλώσεις του ενόψει του αυριανού, τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος της χρονιάς με την Κρίσταλ Πάλας. «Όσο καλοί κι αν είναι, εάν η (Μάντσεστερ) Σίτι έχει τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς της εκτός, όχι, δεν κατακτούν το πρωτάθλημα. Τρεις κεντρικοί αμυντικοί της Γιουνάιτεντ, όχι» συμπλήρωσε ο προπονητής της Λίβερπουλ, η οποία δεν κατάφερε φέτος να υπερασπιστεί το «στέμμα» που είχε κατακτήσει πέρυσι.

Οι «ρεντς» ήταν τον Μάρτιο όγδοοι στη βαθμολογία και η έξοδος στο Champions League φάνταζε απίθανη, αλλά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έμεινε αήττητη για εννέα παιχνίδια και «σκαρφάλωσε» στην τέταρτη θέση της κατάταξης. «Παλέψαμε λίγο, αποδεχθήκαμε τις δυσκολίες και βγάλαμε το καλύτερο που μπορούσαμε από αυτήν την κατάσταση. Και αν νικήσουμε την Κυριακή και αν προκριθούμε για το Champions League, τότε βγάλαμε το καλύτερο που μπορούσαμε από αυτήν την κατάσταση» συμπλήρωσε ο Γερμανός τεχνικός.