Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στο Σχίνο Κορινθίας, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει καταστρέψει δύο σπίτια και έχει προξενήσει ζημιές σε σειρά άλλων.

Ήδη βρίσκονται στον αέρα τα εναέρια μέσα και ελικόπτερο που συντονίζει τις δράσεις, ενώ στο σημείο επιχειρούν 166 Πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 54 οχήματα, είπε μιλώντας στο MEGA ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

«Τα εναέρια μέσα ήδη επιχειρούν, 4 αεροσκάφη και τρία μικρότερα. Η πυρκαγιά έχει καλύψει μεγάλη περιοχή στα Γεράνια Όρη, και στην παραλιακή πλευρά και στον ορεινό όγκο. Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στο Μάζι που ζητήθηκε να εκκενωθεί πριν 40 λεπτά. Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι, όλες οι εκκενώσεις έγιναν για προληπτικούς λόγους. Είναι περιοχή με εξοχικές κατοικίες, πιθανόν να έχουμε προβλήματα στα σπίτια αυτά», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης.

«Εδώ είναι ένα δράμα. Ήταν ένα παρθένο δάσος, ένας πυρήνας ζωής, καταστράφηκε ολοσχερώς. Η φωτιά πηγαίνει προς Αλεποχώρι. Έχει γίνει εκκένωση, έχουν φύγει οι κάτοικοι. Πριν λίγο η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια στον οικισμό Βαμβακιές. Στη Μαυρολίμνη κάηκαν σκάφη και σπίτια. Πέρασε από τη θάλασσα. Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχουν καεί. Έχει λίγο πέσει ο αέρας τώρα. Η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία κινήθηκαν γρήγορα», εξήγησε μιλώντας στο Mega o πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου.

Εκκένωση οικισμών