Η ΕΟΚ του Γιώργου Βασιλακόπουλου συνεχίζει να γράφει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, με μια απόφαση-σταθμό στα χρονικά του αθλήματος.

Μετά τον Κορομηλά στο Μονομελές πειθαρχικό όργανο, ο οποίος έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για το πεντακάθαρα εκπρόθεσμο καλάθι της Ριντ στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό, απορρίφθηκε η έφεση των Πειραιωτών και μάλιστα κατά πλειοψηφία.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ένσταση για την αδιανόητη απόφαση του Κορομηλά, όμως και το Δευτεροβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΚΕΔ ήταν κατά της πρωτόδικης απόφασης, και μάλιστα με ψήφους 5-0, και το ματς θα γίνει από την αρχή με άλλη διαιτητική τριάδα, παρά το γεγονός ότι οι τρεις ρέφερι ορθώς δε μέτρησαν το καλάθι, κάτι που είδαν όλοι μέσα στο γήπεδο, αλλά και όλη η Ελλάδα.

Την Τρίτη (18/5) το πρωί, και με μία ημέρα καθυστέρηση, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας συνεδρίασε σε δεύτερο βαθμό για την οριστική τύχη του πρώτου τελικού, με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής (Συμεωνιδης, Ταβουλαρέας, Ζαβλανός και Μητσόπουλος) να αποφασίζουν πλειοψηφικά να επαναληφθεί η αναμέτρηση και όχι να συνεχιστεί από την παράταση.

Ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (φύλλο αγώνα, φωτογραφίες και βίντεο) το βράδυ της Κυριακής (16/5), αλλά εντέλει δε δικαιώθηκε, με την κωμωδία από πλευράς ΕΟΚ να συνεχίζεται, με την ομοσπονδία να αναμένεται να ορίσει και πάλι την ημερομηνία του πρώτου τελικού σε μια ξεκάθαρη αλλοίωση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.