Αυτό που διαβάσατε νωρίτερα επιβεβαιώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Πως η ομοσπονδία θα εφαρμόσει το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο στον τελικό του Κυπέλλου και το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν για τις πτυχές οργάνωσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 και ώρα 21:00 στο ΟΑΚΑ.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση της ποδοσφαιρικής οικογένειας, τα μέλη της Ε.Ε. εξέφρασαν τον απόλυτο σεβασμό τους στους υφιστάμενους υγειονομικούς περιορισμούς, βάσει των οποίων θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Άπαντες, πάντως, επανέλαβαν την άποψη που είχε εκφραστεί και προ ολίγων ημερών, δηλαδή την επιτακτική ανάγκη επιστροφής του ποδοσφαίρου στην κανονικότητα, η οποία σηματοδοτείται πρωτίστως από την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις

Να ζητήσει την τροποποίηση του του άρθρου 7 παρ. 6 του νόμου 4726, έτσι ώστε να ενταχθούν σε αυτό και οι αρχαιρεσίες των Ε.Π.Σ.

Ορίστηκε το Ο.Α.Κ.Α. ως έδρα του αγώνα Ελλάδα-Σουηδία (8/9/2021) για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022.

Εγκρίθηκαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης και πρόσκλησης της τακτικής γενικής συνέλευσης (25/6/2021) της Ε.Π.Ο.

Εγκρίθηκε το χορηγικό πρόγραμμα των ερασιτεχνικών σωματείων και η δημιουργία Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου κατόπιν σχετικής πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Εγκρίθηκε η κανονιστική επικαιροποίηση των κριτηρίων ισοβαθμιών στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Π.Ο. (διοργανώσεις ενός γύρου).

Ανατέθηκε στον κ. Στέφανο Σοϊλεμέ η ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ποδοσφαίρου Άμμου.

Εγκρίθηκε η πρόταση επανέναρξης προπονήσεων των Εθνικών Ομάδων Νέων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων, οι οποίες ήταν αγωνιστικά ανενεργές τον τελευταίο χρόνο».